Vidzemē un Latgalē puteņos; Kurzemē gaiss iesils līdz +11 grādiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Stiprākā snigšana valsts austrumos gaidāma priekšpusdienā, bet Kurzemē gaiss iesils līdz +11 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Otrdien Latgalē un Vidzemes austrumos snigs un puteņos, ceļus pārklās sniegs un vietām arī apledojums

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs austrumu novados izsludinājis dzeltenās krāsas brīdinājumu - no rīta un priekšpusdienā gaidāma snigšana, vietām snigs intensīvi un izveidosies piecus centimetrus bieza sniega sega, ceļi būs slideni.

Citviet Latvijā gaidāms lietus. Daudzviet valstī būs arī dūmaka, vietām Kurzemē uzspīdēs saule. Pūtīs mērens dienvidu vējš, vietām piekrastē un austrumos ar ātrumu brāzmās līdz 14 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra būs no 0..-2 grādiem valsts austrumu pierobežā līdz +9..+11 grādiem Kurzemē.

Rīgā gaidāms apmācies laiks, dūmaka un lietus. Pūšot mērenam dienvidu vējam, gaiss iesils līdz +7 grādiem.

Latviju šķērso atmosfēras fronte, kas saistīta ar ciklonu Norvēģu jūrā. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 761 dzīvsudraba staba milimetra jeb 1015 hektopaskāliem Kurzemē līdz 768 milimetriem jeb 1024 hektopaskāliem Latgalē.

Daudzviet Latgalē un Vidzemes austrumos sācis snigt un puteņot jau agrā otrdienas rītā, bet kopumā Latvijā ir apmācies un lietains laiks.

Rīta agrumā braukšanas apstākļi ir apmierinoši. Tuvākajās stundās, pastiprinoties snigšanai un gaisam kļūstot vēsākam, valsts galējos austrumos ceļi kļūs slideni.

Daudzviet Latvijā ir arī dūmaka. Pūš mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš, Latgalē ar brāzmām līdz 15 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra no nulle grādiem Latgalē līdz +8 grādiem Liepājā.

Rīgā palaikam līst, dienvidu vējš pūš ar ātrumu pieci metri sekundē, gaisa temperatūra +5 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +2,8 grādiem Alūksnē līdz +10,6 grādiem Liepājā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 16.novembrī bija +28 grādi Spānijas dienvidu un dienvidaustrumu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -11..-12 grādi Islandē un Alpu kalnos, kā arī -23 grādi Krievijas Eiropas daļas dienvidaustrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu