Kāds laiks gaidāms piektdien?

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Apledojums. Ilustratīvs attēls
Apledojums. Ilustratīvs attēls Foto: LETA

Naktī uz piektdienu Latvijā brīžiem gaidāmi nokrišņi, izklīdīs mākoņi un pazemināsies gaisa temperatūra, tādēļ nakts otrajā pusē un no rīta uz ceļiem iespējams apledojums, prognozē sinoptiķi

Piektdien saule mīsies ar mākoņiem un daudzviet gaidāmi īslaicīgi nokrišņi, vietām Vidzemē stipri snigs, var nodārdēt pērkons.

Rietumu, dienvidrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 10-15 metriem sekundē, piekrastē - līdz 20 metriem sekundē. Ceturtdienas vakarā un naktī uz piektdienu gaidāmas stiprākas vēja brāzmas, piekrastē vietām līdz 25 metriem sekundē.

Kurzemes rietumos līdz piektdienas pēcpusdienai spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dzeltenais brīdinājums par spēcīgu vēju.

Gaisa temperatūra saullēktā pazemināsies līdz -2..+2 grādiem, piekrastē vietām nekļūs vēsāks par +5 grādiem. Maksimālā temperatūra dienā gaidāma no +1 grāda dažviet Vidzemē līdz +7 grādiem Kurzemes rietumkrastā.

Rīgā debesis brīžiem skaidrosies, gaidāmi īslaicīgi nokrišņi, vairāk nokrišņu būs nakts sākumā un piektdienas vakarā. Gaisa temperatūra būs +1..+5 grādu robežās. Vēlā ceturtdienas vakarā dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 19 metrus sekundē, pēc tam pūtīs mērens rietumu, dienvidrietumu vējš.

Aizvadītajā naktī septiņās novērojumu stacijās valsts ziemeļu daļā, kā arī Daugavpilī tika pārspēts 19.novembra siltuma rekords. Augstākā gaisa temperatūra bija +11,7 grādi pusnaktī Mērsragā, liecina LVĢMC dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu