Kāds laiks gaidāms pirmdien?

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Agrā pirmdienas rītā Latvijā ir lielākoties mākoņainas debesis un daudzviet līņā, vietām - galvenokārt Ziemeļvidzemē - līst stiprāk, liecina meteoroloģiskā informācija.

Svētdien bija arī lietusgāzes un krusa, turklāt Ziemeļvidzemē tika reģistrētas 20 zibens izlādes, viens no negaisa mākoņiem skāra Valmieru.

Rietumu, dienvidrietumu vējš pirmdienas rītā brāzmās pūš ar ātrumu līdz 12 metriem sekundē, piekrastē - līdz 19 metriem sekundē. Svētdienas vakarā Liepājas ostā vēja brāzmu spēks sasniedza 21,4 metrus sekundē.

Gaisa temperatūra nakts gaitā daudzviet valsts austrumu daļā ir paaugstinājusies, un no rīta termometri rāda +4..+8 grādus, Kurzemes rietumu piekrastē pat +9 grādus.

Rīgā brīžiem nedaudz līst, pūš rietumu, dienvidrietumu vējš četri metri sekundē, pie jūras brāzmās līdz 13 metriem sekundē, gaisa temperatūra +6..+7 grādi.

Pirmdien Latvijas lielākajā daļā starp mākoņiem uzspīdēs saule, vietām īslaicīgi līs, nokrišņi gaidāmi galvenokārt Vidzemē un valsts dienvidu daļā, prognozē sinoptiķi.

Pūtīs mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, piekrastē brāzmās līdz 17 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +5..+9 grādi.

Rīgā gaidāms daļēji mākoņains laiks, bez būtiskiem nokrišņiem. Vējam mēreni pūšot no rietumiem, dienvidrietumiem, maksimālā gaisa temperatūra būs +8 grādi.

Laikapstākļus nosaka ciklona dienvidu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī 752-756 dzīvsudraba staba milimetri jeb 1003-1008 hektopaskāli.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien dienas laikā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +3 grādiem Dagdā līdz +10,2 grādiem Rucavā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 22.novembrī bija +22..+23 grādi Portugālē un Spānijā, kā arī +25 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -15 grādi Islandē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu