Piektdien gaidāmi ziemīgāki laikapstākļi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Una Kupruka / LETA

Daudzviet Latgalē uzsnidzis sniegs, tā biezums Dagdā ir četri centimetri, un no rīta vietām turpina snigt, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. Arī citviet Latvijā šodien gaidāmi ziemīgāki laikapstākļi - būs daudz mākoņu un lielā valsts daļā gaidāmi īslaicīgi nokrišņi - ledus un sniega graudi, sniegpārslas, kā arī lietus, prognozē sinoptiķi.

Piektdienas rītā ceļi vietām slideni. Gaisa temperatūra 0..+5 grādi, piekrastē līdz +7 grādiem.

Debesis brīžiem skaidrojas. Īslaicīgi nokrišņi ir daudzviet valstī.

Pūš lēns līdz mērens ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, piekrastē brāzmās līdz 15 metriem sekundē.

Rīgā no rīta ir mainīgs mākoņu daudzums, pūš viegl ziemeļu vējš ar ātrumu trīs metrus sekundē, gaisa temperatūra +4 grādi.

Sagaidāms, ka šodien ceļi vietām apledos. Pūtīs lēns līdz mēreni stiprs ziemeļu, ziemeļrietumu vējš. Gaisa temperatūra būs 0..+5 grādi, Kurzemes rietumos līdz +7 grādiem.

Rīgā piektdien gaidāms mazliet saules un nokrišņu, gaisa temperatūra būs aptuveni +3 grādi.

Priekšpusdienā ziemeļvēja ātrums brāzmās pie jūras sasniegs 17 metrus sekundē

Laikapstākļus nosaka ciklons Krievijā. Atmosfēras spiediens jūras līmenī Latvijā 756-760 dzīvsudraba staba milimetri jeb 1008-1014 hektopaskāli.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdienas pēcpusdienā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +2 grādiem Jēkabpilī līdz +8,8 grādiem Liepājā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 26.novembrī bija +20..+23 grādi Vidusjūras piekrastē un salās. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -21 grāds Skandināvijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu