Pirmdien spīdēs saule un pūtīs ass vējš

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Pirmdienas rītā Latvijā ir skaidras debesis, vien Kurzemē manāmi nelieli mākoņi, liecina meteoroloģiskā informācija.

Nokrišņi nav iespējami. Autoceļi sausi. Gaisa relatīvais mitrums ir decembrim neraksturīgi zems - no 40 līdz 70 procentiem.

Gaisa temperatūra noslīdējusi līdz +1..-4 grādiem, vietām Latgalē - līdz -6 grādiem.

Dienvidaustrumu vēja ātrums brāzmās daudzviet valsts rietumu un centrālajā daļā sasniedz 12-15 metrus sekundē, Kolkā - 18 metrus sekundē.

Rīgā skaidrs rīts, dienvidaustrumu vēja ātrums sasniedz astoņus metrus sekundē, brāzmās - 14 metrus sekundē. Gaisa temperatūra 0..-1 grāds.

Pirmdien visā Latvijā būs sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Līdz deviņiem rītā gaisa temperatūra vēl nedaudz pazemināsies; dienā gaiss iesils līdz +1..-4 grādiem.

Aukstumu pastiprinās dienvidaustrumu vējš, tā ātrums brāzmās brīžiem sasniegs 11-16 metrus sekundē.

Rīgā spīdēs saule, gaidāmas dienvidaustrumu vēja brāzmas līdz 16 metriem sekundē, gaisa temperatūra svārstīsies ap nulli.

Laikapstākļus nosaka spēcīga anticiklona rietumu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 763 dzīvsudraba staba milimetriem jeb 1017 hektopaskāliem Kurzemē līdz 774 milimetriem jeb 1032 hektopaskāliem valsts austrumu pierobežā.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +0,7 grādiem Alūksnē līdz +6 grādiem Kurzemes rietumu piekrastē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 6.decembrī bija +22 grādi Albānijā, Grieķijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -15 grādi Islandē un Alpos, kā arī -25 grādi Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu