Apledojuma dēļ šorīt apgrūtināta braukšana dažviet Vidzemē, Latgalē un Kurzemē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nelielas snigšanas un apledojuma dēļ šorīt uz dažiem ceļu posmiem Vidzemē, Latgalē un Kurzemē ir apgrūtināti braukšanas apstākļi, liecina valsts SIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā operatīvā informācija.

Vidzemē ir apledojis autoceļš Tīnūži-Koknese visā garumā, kā arī Daugavpils šoseja posmā no Rīgas hidroelektrostacijas līdz Saulkalnei un posmā no Ogres līdz Pļaviņām. Tāpat braukšana ir apgrūtināta pa autoceļu Pļaviņas-Madona no Pļaviņām līdz Aiviekstei.

Savukārt tālāk uz austrumiem apledojis ir autoceļa Rēzekne-Gulbene (P36) posms no Gulbenes līdz Bērzpilij, autoceļš A12 starp Rēzekni, Ludzu un Krievijas robežu, kā arī autoceļš A13 no Bērzgales līdz Grebņevai.

Savukārt Kurzemē apgrūtināta braukšana ir pa Liepājas šoseju no Saldus līdz Kalvenei.

Apledojušie ceļu posmi tiek kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Ceļu uzturēšanas darbos šorīt iesaistītas 36 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Ziemas sezonā autovadītāji tiek aicināti īpaši uzmanīties, izvēlēties ceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot drošu, piesardzīgu distanci.

Par slideniem valsts autoceļu posmiem ikviens tiek aicināts informēt LVC, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu