Valsts austrumu pusē turpina snigt, daudzviet apgrūtināta braukšana

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Trešdienas rītā Vidzemē, Latgalē un Sēlijā snieg, sniega segas biezums vietām sasniedz vismaz trīs centimetrus, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. Autovadītājiem visā Latvijā jārēķinās, ka sniegs un apledojums vietām var apgrūtināt braukšanu. 

Valsts rietumu pusē vietām ir nelieli nokrišņi - galvenokārt smidzinošs lietus. Apmākušās debesis un dūmaka. Pūš lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš, Kurzemē iegriežas rietumu vējš.

Gaisa temperatūra +1..-2 grādi, Kurzemes rietumu piekrastē ap +3 grādiem, un līdz ar rietumu vēju Kurzemē kļūst vēl siltāks.

Rīgā no rīta vērojami nelieli nokrišņi, gaisa temperatūra 0..+1 grāds, dienvidu vēja ātrums samazinājies līdz trim metriem sekundē.

Dienas gaitā, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +4..+5 grādiem valsts centrālajā daļā un +6..+7 grādiem Kurzemē, prognozē sinoptiķi.

Valsts galējos austrumu novados, saglabājoties svaigi uzsnigušajam sniegam, gaisa temperatūra nepakāpsies augstāk par +2 grādiem.

Sākot no valsts rietumiem, vietām uzspīdēs saule. Šur tur nedaudz īslaicīgi līs, Austrumlatvijā dienas pirmajā pusē vēl snigs. Daudzviet gaidāma migla.

Vējš galvenokārt lēni līdz mēreni pūtīs no dienvidrietumiem.

Rīgā iespējams smidzinošs lietus un migla, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +5 grādiem.

Laikapstākļus ietekmē ciklons. Atmosfēras spiediens jūras līmenī 1004-1008 hektopaskāli.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -0,5 grādiem Dagdā līdz +4,4 grādiem Liepājā un Pāvilostā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 22.decembrī bija +23 grādi Spānijas ziemeļu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -18 grādi kalnos Zviedrijas ziemeļos un Islandē, kā arī -35 grādi Krievijas pilsētā Vorkutā, kas ir līdz šim lielākais sals šosezon Eiropā.

Vietām visā Latvijā apgrūtināta braukšana

Šorīt sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem visā Latvijā,informēja "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 174 "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Tallinas šosejas posmā Berģi - Bīriņu pagrieziens (Saulkrastu apvedceļš), Vidzemes šosejas posmā Rīga - Raunas pagrieziens un Vireši - Veclaicene, Valmieras šosejas posmā no Murjāņiem līdz Valkai, uz Rīgas apvedceļa, Daugavpils šosejas visa maršruta garumā, Bauskas šosejas posmā no Rīgas līdz Iecavai, Jelgavas šosejas posmā Jelgava - Meitene, Liepājas šosejas posmā Rīga - Apšupes krustojums un Annenieki - Skrunda, Ventspils šosejas posmā no Rīgas līdz Tukumam, Rēzeknes šosejas visa maršruta garumā, Grebņeva - Medumi šosejas visa maršruta garumā, Daugavpils apvedceļa visā posmā un Rēzeknes apvedceļa visā posmā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Alūksnes, Balvu, Bauskas, Cēsu, Daugavpils, Dobeles, Jelgavas, Gulbenes, Jēkabpils, Krāslavas, Limbažu, Preiļu, Rēzeknes, Talsu, Valkas un Valmieras apkaimē.

Šādos laika apstākļos LVC aicina autobraucējus būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu