Austrumlatviju pārklājusi sniega sega

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Trešdienas rītā Latgali, Sēliju un lielāko daļu Vidzemes klāj 1-5 centimetrus bieza sniega kārta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Arī daudzviet Zemgalē ir neliels sniegs, kas strauji kūst. Tuvākajā diennaktī sniegs izkusīs arī citviet Latvijā, vienīgi dažviet Latgalē un Vidzemē var saglabāties neliela sniega kārtiņa, prognozē sinoptiķi.

Novērojumu stacijās biezākā sniega sega deviņos rītā bija četri centimetri Gulbenē un pieci centimetri Līvānu novada Rožupē.

Gaisa temperatūra Dagdā trešdienas rītā pazeminājās līdz -2,4 grādiem, bet Liepājā un Rucavā paaugstinājās līdz +6,4 grādiem.

Jau ziņots, ka 24.decembrī Latviju no dienvidrietumiem šķērsos jauna nokrišņu zona, kas daudzviet var atnest ilgstošu snigšanu, vietām arī stipru snigšanu.

Saskaņā ar jaunākajiem Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra skaitliskā modeļa aprēķiniem Ziemassvētku rītā Bauskas, Jēkabpils, Ogres, Madonas, Gulbenes, Balvu un Alūksnes pusē zemi klās 6-10 centimetrus bieza sniega sega. Citviet Latvijā sniega būs mazāk vai nemaz; vājākās izredzes sagaidīt baltus Ziemassvētkus būs Kurzemes piekrastē un Ziemeļkurzemē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu