Pirmie Ziemassvētkiem vietām Latvijā būs sniegoti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sniegs. Ilustratīvs attēls.
Sniegs. Ilustratīvs attēls. Foto: Andrew Zarivny/Shutterstock.com

Pirmo Ziemassvētku rītā lielu Latvijas daļu klāj kaut neliela sniega kārtiņa un daudzviet valsts centrālajos un austrumu novados turpina snigt, bet vietām līst, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Novērojumu stacijās lielākā snigšana fiksēta Gulbenē, kur kopš ceturtdienas pēcpusdienas uzsniguši septiņi centimetri sniega, savukārt Madonā un Jēkabpilī - pieci centimetri. Dagdā sniega segas biezums palielinājies no viena līdz pieciem centimetriem, Rožupē - no trim līdz sešiem centimetriem.

Daudz snidzis arī Zemgalē, bet šajā reģionā sniegs straujāk kusis, tādēļ sniega sega ir plānāka vai tās nav. Arī Daugavpilī agrā piektdienas rītā sniegs ir nokusis, tāpat Kurzemē un Vidzemes piekrastē sniega ir maz vai nemaz.

Kurzemē daudzviet izklīduši mākoņi. Pūš lēns līdz mērens ziemeļu vējš. Gaisa temperatūra -1..+3 grādi.

Rīgā svētku rītā nedaudz līst, sniega nav, gaisa temperatūra +2 grādi un pūš ziemeļu vējš ar ātrumu trīs četri metri sekundē.

Piektdien, 25.decembrī, Kurzemē un daudzviet Zemgalē spīdēs saule, bet valsts austrumu novados saglabāsies apmākušās debesis, prognozē sinoptiķi.

Daudzviet gaidāms lietus vai sniegs, vairāk snigs Latvijas ziemeļaustrumos. Uz ceļiem daudzviet no jauna veidosies apledojums.

Lēns līdz mērens ziemeļu vējš pāries rietumu vējā.

Gaisa temperatūra būs -1..+4 grādi, vakarā +1..-4 grādi.

Rīgā galvenokārt priekšpusdienā gaidāmi nelieli nokrišņi, pēcpusdienā mākoņu kļūs mazāk, gaisa temperatūra nepārsniegs +3 grādus.

Laikapstākļus nosaka ciklona rietumu mala. Atmosfēras spiediens 997-1005 hektopaskāli jūras līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu