Otrdiena vietām atnesīs sniegu un smidzinošu lietu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
pirmais sniegs
pirmais sniegs Foto: Oskars Lūsis

Otrdienas rītā visā Latvijā saglabājas apmācies laiks, vietām mazliet snieg, austrumu novados ir dūmaka, liecina meteoroloģiskā informācija.

Gaisa temperatūra +1..-2 grādi. Ceļi dažviet apledojuši. Pūš lēns līdz mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš.

Valsts lielākajā daļā zemi klāj mazāk nekā divi centimetri sniega, bet austrumos saglabājas līdz 23 centimetriem bieza sniega sega.

Rīgā apmācies rīts, pūš austrumu, ziemeļaustrumu vējš trīs metri sekundē, gaisa temperatūra 0..-1 grāds.

Otrdien vietām Latvijā - galvenokārt valsts dienvidos - gaidāms neliels sniegs un smidzinošs lietus, prognozē sinoptiķi.

Debesis segs mākoņi. Pūšot mērenam austrumu, ziemeļaustrumu vējam, gaiss iesils līdz -1..+2 grādiem.

Rīgā nav gaidāmi būtiski nokrišņi, pūtīs mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš un termometra stabiņš pakāpsies līdz +1 grādam.

Laikapstākļus nosaka paaugstināta spiediena apgabals, dienvidos no Latvijas ir ciklons. Atmosfēras spiediens 1024-1027 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien valstī bija +1..-2 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 4.janvārī bija +20 grādi Grieķijā un +22 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -28 grādi Skandināvijā.

Vietām ceļi ir apledojuši

Šorīt vietām Kurzemē, Latgalē un valsts centrālajā daļā uz autoceļiem veidojas apledojums, informēja "Latvijas valsts ceļi".

Šorīt apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Daugavpils šosejas posmā no Nīcgales līdz Patarniekiem, Bauskas šosejas posmā no Dizmukalna līdz Grenctālei, Jelgavas šosejas posmā no Jelgavas līdz Meitenei, Liepājas šosejas posmā no Kaģiem līdz Apšupes krustojumam, kā arī posmā no Anneniekiem līdz Blīdenei, kā arī Ventspils šosejas posmā no Talsiem līdz Usmai.

Tāpat sliktāki braukšanas apstākļi ir Terehovas šosejas posmā no Ludzas līdz Terehovai, ceļa Grebņeva - Medumi posmā no Rušenicas līdz Medumiem, kā arī pa Daugavpils apvedceļu.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Bauskas, Daugavpils, Dobeles, Jelgavas, Krāslavas, Ludzas, Preiļu un Talsu apkaimēs.

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 52 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas tehnikas vienības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu