Lielākajā Latvijas daļā snigs un putinās līdz pat rītdienai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

​Sniegputenis, kas sācies Latvijas lielākajā daļā, turpināsies līdz trešdienai, prognozē sinoptiķi.

Sniega un apledojuma dēļ šorīt ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem gandrīz visā Latvijā, liecina valsts SIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Braukšanas apstākļi pa lielajiem ceļiem ir apmierinoši vienīgi Kuldīgas un Daugavpils apkārtnēs - aptuveni 20-50 kilometru rādiusā ap šīm pilsētām, uz Ventspils šosejas no Kūdras līdz Strazdei un uz Bauskas šosejas no Iecavas līdz Lietuvas robežai. Visas pārējās šosejas šorīt ir sniegotas vai apledojušas, un, braucot pa tām, jāievēro īpaša piesardzība.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, slidenie un sniegotie ceļu posmi tiek tīrīti un kaisīti ar pretslīdes materiāliem.

Stiprāka snigšana gaidāma otrdien un naktī uz trešdienu valsts rietumu un centrālajos novados, kur spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dzeltenais brīdinājums par sniega segas pieaugumu un apgrūtinātu pārvietošanos gan slidenu un aizputinātu ceļu dēļ, gan sliktas redzamības dēļ.

Spēcīgākā puteņošana būs otrdien dienas laikā, kad dienvidu vēja ātrums brāzmās pastiprināsies līdz 11-17 metriem sekundē. Sākot ar otrdienas vakaru, vējš kļūs nedaudz lēnāks.

Līdz trešdienas pēcpusdienai daudzviet valstī, bet ne Latgalē, sniega segas biezums pieaugs par 10-15 centimetriem.

Gaisa temperatūra otrdien un trešdien būs +1..-4 grādi.

Arī Rīgā sniegputenis gaidāms līdz trešdienai, kad sniega segas vidējais dziļums pārsniegs 15 centimetrus. Tuvākajās stundās dienvidu vēja ātrums brāzmās pieņemsies spēkā līdz 16 metriem sekundē, vēlāk vējš kļūs nedaudz mierīgāks. Gaisa temperatūra būs 0..-2 grādi.

Ceļu uzturētāji atgādina, ka ziemas laikā braukšanas apstākļi var mainīties ļoti krasi, tāpēc autobraucējiem jābūt ļoti piesardzīgiem, jāietur lielāka distance līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, jāizvairās no straujiem manevriem, kā arī jāizvēlas braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošs ātrums.

Par slideniem valsts autoceļu posmiem ikviens tiek aicināts informēt LVC, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

Laikapstākļus nosaka liels un aktīvs ciklons, tā centrs atrodas Zviedrijā. Atmosfēras spiediens pazeminās; otrdienas rītā tas ir no 999 hektopaskāliem Kurzemē līdz 1012 hektopaskāliem Latgalē (jūras līmenī).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu