Sniegs un apledojums apgrūtina satiksmi visā Latvijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nenovāktais sniegs un dubļi uz ielas atkušņa laikā.
Nenovāktais sniegs un dubļi uz ielas atkušņa laikā. Foto: Agnese Gulbe/LETA

Sniega un apledojuma dēļ šorīt ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem visā Latvijā, izņemot pāris ceļu posmus, liecina valsts SIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Vienīgie lielo ceļu posmi, pa kuriem šorīt braukšanas apstākļi ir apmierinoši, ir Ventspils šosejas posms pie Ventspils un Daugavpils šosejas posms starp Daugavpili un Baltkrievijas robežu, tomēr situācija ir mainīga.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, slidenie un sniegotie ceļu posmi tiek tīrīti un kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Ceļu uzturēšanas darbos šorīt ir iesaistītas 229 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Ceļu uzturētāji atgādina, ka ziemas laikā braukšanas apstākļi var mainīties ļoti krasi, tāpēc autobraucējiem jābūt ļoti piesardzīgiem, jāietur lielāka distance līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, jāizvairās no straujiem manevriem, kā arī jāizvēlas braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošs ātrums.

Par slideniem valsts autoceļu posmiem ikviens tiek aicināts informēt LVC, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

 
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu