Latgalē -22 grādu sals; sniegs apgrūtina braukšanu visā Latvijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sniega segas biezums Alūksnē pieaudzis no viena līdz 11 centimetriem, pēdējās stundas laikā uzsniguši jau seši centimetri.
Sniega segas biezums Alūksnē pieaudzis no viena līdz 11 centimetriem, pēdējās stundas laikā uzsniguši jau seši centimetri. Foto: LETA/LETA

Sestdienas rītā mākoņi daļēji klāj Latvijas debesis, galvenokārt centrālajos un rietumu novados snieg, vietām Kurzemē un Rietumzemgalē - stipri, liecina meteoroloģiskā informācija.

Atbilstoši provizoriskiem datiem sniega dziļums vietām Jelgavas, Dobeles, Jaunpils un Tukuma novadā sasniedz 40 centimetru.

Braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem sniegs šorīt apgrūtina visā Latvijā, liecina VSIA «Latvijas Valsts ceļi» informācija.

Jaunais sniegs ir gaisīgs, tādēļ tuvākajās dienās ievērojami saplaks.

Gaisa temperatūra sešos rītā bija no -5 grādiem Ziemeļkurzemes piekrastē līdz -22 grādiem pierobežas novados Latgalē.

Rīgā sestdien ir sniegots un -12 grādus auksts rīts, pūš lēns vējš.

VSIA «Latvijas Valsts ceļi» ziņo, ka apgrūtināta braukšana ir uz Tallinas šoseja (A1) visa maršruta garumā, uz Vidzemes šosejas (A2) no Rīgas līdz Raunas pagriezienam, uz Valmieras šosejas (A3) no Murjāņiem līdz Strenčiem, uz Rīgas apvedceļa (A5) un (A4) visa maršruta garumā, ua Daugavpils šosejas (A6) no Rīgas līdz Skrīveriem, uz Bauskas šosejas (A7) no Rīgas līdz Dimzukalnam, uz Jelgavas šoseja (A8) visa maršruta garumā, uz Liepājas šosejas (A9) no Rīgas līdz Blīdenei un no Kalvenes līdz Liepājai, uz Ventspils šosejas (A10) visa maršruta garumā, šosejas Liepāja - Rucava (A11) visa maršruta garumā, uz Rēzeknes šosejas (A12) no Varakļāniem līdz Stolbovkai, uz Grebņeva - Medumi šosejas (A13) no Grebņevas līdz Rušenicai, uz Rēzeknes apvedceļa (A15) visa maršruta garumā, kā arī uz ceļa Tīnūži - Koknese (P80) no Rīgas apvedceļa līdz Skrīveru pagriezienam.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Cēsu, Dobeles, Jelgavas, Kuldīgas, Liepājas, Limbažu, Ogres, Rēzeknes, Talsu, Tukuma, Valmieras un Ventspils apkārtnē.

Šādos laika apstākļos autobraucēji aicināti būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu