Trešdienas rītā sals pastiprinājies līdz - 20 grādiem, pūš ass vējš

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ginta Zīverte

Trešdienas rītā valsts rietumu un centrālajā daļā dienvidu, dienvidaustrumu vēja ātrums brāzmās sasniedz 8-13 metrus sekundē, tādēļ sācies neliels putenis, vietām arī nedaudz snieg, liecina meteoroloģiskā informācija.

Debesis apmākušās, mazāk mākoņu valsts austrumu daļā. Gaisa temperatūra -7..-13 grādi, aukstāks vietām austrumu novados, tai skaitā Madonas novērojumu stacijā, valdot bezvējam, sals pastiprinājies līdz -20 grādiem.

Atrodoties vējā, aukstums šķiet lielāks - komforta temperatūra visā valstī ir -15..-20 grādi.

Rīgā apmācies rīts, dienvidu, dienvidaustrumu vējš pūš ar ātrumu seši metri sekundē, brāzmās līdz 11 metriem sekundē. Gaisa temperatūra -9..-10 grādi, kas vējā šķiet kā -17 grādi.

Trešdien Latvijā, dienvidu, dienvidaustrumu vējam brāzmās sasniedzot 9-14 metrus sekundē, gaidāms neliels putenis, prognozē sinoptiķi.

Daudzviet arī mazliet snigs. Pievakarē Kurzemē sāks snigt stiprāk, nokrišņi virzīsies uz valsts centrālo daļu, Liepājā sniegs pāries atkalā un lietū.

Gaisa temperatūra pakāpsies līdz -5..-10 grādiem, vakarā Kurzemē kļūs siltāks.

Rīgā vējš putinās sniegu, iespējama arī neliela snigšana, vakarā sāksies mērens līdz stiprs sniegputenis. Dienvidu, dienvidaustrumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 13 metriem sekundē. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -6 grādiem.

Laikapstākļus nosaka ciklona austrumu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1006 hektopaskāliem Kurzemē līdz 1017 hektopaskāliem Latgalē.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -2,4 grādiem Kolkā līdz -8,7 grādiem Dagdā un Gulbenē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 19.janvārī bija +19..+20 grādi Spānijā un Francijas dienvidrietumos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -29 grādi Somijas un Norvēģijas ziemeļos, kā arī -33 grādi Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu