Svētdien gaidāms lietus, sniegs un apledojuši ceļi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sieviete tīra sniegu Centrāltirgus ielā.
Sieviete tīra sniegu Centrāltirgus ielā. Foto: Zane Bitere/LETA

Svētdien Latvijā būs pārsvarā apmācies laiks, daudzviet gaidāms neliels lietus, bet vakarā nokrišņu kļūs vairāk un arī snigs, prognozē sinoptiķi.

Svētdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir 0..+5 grādi, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Debesis lielākoties ir mākoņainas, vietām - galvenokārt Kurzemē - nedaudz līst. Ceļi daudzviet apledojuši. Pūš mērens dienvidu vējš.

Rīgā rīta agrumā termometri rāda +4..+5 grādus, dienvidu vējš pūš ar ātrumu pieci metri sekundē.

Nokrišņu un dūmakas dēļ lielā valsts daļā gaidāma samazināta redzamība. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no dienvidiem, dienvidaustrumiem.

Gaisa temperatūra saglabāsies 0..+5 grādu robežās. Pievakarē atsāksies ceļu apledošana.

Rīgā nedaudz līs, vakarā gaidāms mērens lietus un sniegs. Vējš kļūs lēnāks un iegriezīsies no dienvidaustrumiem, gaisa temperatūra pazemināsies līdz +2 grādiem.

Baltijas jūrā izzūd ciklons, bet no dienvidiem tuvojas jauns ciklons. Atmosfēras spiediens jūras līmenī Latvijā no 992 hektopaskāliem rietumos līdz 1001 hektopaskālam austrumos.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +1,7 grādiem Dagdā līdz +5,7 grādiem Liepājā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 23.janvārī bija +21 grāds Spānijas dienvidu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -24 grādi Zviedrijas ziemeļos un -40 grādi Vorkutas apkaimē, Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu