Pirmdien būs maz nokrišņu, pūtīs brāzmains vējš

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Pirmdienas rītā Latvijā ir pārsvarā apmākušās debesis, daudzviet dūmaka, vietām mazliet līst vai snieg, liecina meteoroloģiskā informācija.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem pēdējā diennaktī visvairāk snidzis Zemgalē - sniega segas biezums Staļģenē un Dobelē palielinājies par pieciem centimetriem. 

Vietām valstī sniega nav, bet biezākā sniega sega novērojumu stacijās Kurzemē ir deviņi centimetri Saldū, Zemgalē - 14 centimetri Dobelē, Vidzemē - 16 centimetri Alūksnē, Latgalē - 22 centimetri Dagdā.

Pūš mērens dienvidu vējš. Gaisa temperatūra 0..+3 grādi. Ceļi daudzviet slideni.

Rīgā apmācies laiks, dienvidu vējš pieci metri sekundē, gaisa temperatūra +1 grāds.

Pirmdien Latvijā debesis pārsvarā klās mākoņi, vietām gaidāms neliels lietus, sniegs un dūmaka, prognozē sinoptiķi.

Dienvidu vēja ātrums brāzmās sasniegs 9-14 metrus sekundē, bet vakarā pūtīs lēns vējš.

Gaisa temperatūra būs 0..+4 grādi. Ceļi vietām slideni.

Rīgā nav gaidāmi būtiski nokrišņi, dienvidu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 13 metriem sekundē, pēcpusdienā tas sāks rimt. Gaiss iesils līdz +2 grādiem.

Baltijas jūrā atrodas ciklons, no dienvidiem tuvojas spēcīgs ciklons un ļoti intensīva snigšana. Atmosfēras spiediens jūras līmenī Latvijā no 991 hektopaskāla Kurzemes rietumos līdz 998 hektopaskāliem Latgalē.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien dienas laikā valstī bija +1..+4 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 24.janvārī bija +23 grādi Spānijas dienvidaustrumu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -32 grādi kalnos Norvēģijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu