Otrdien Latvijā intensīvi snigs, vietām veidosies 20 cm bieza sniega sega

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Otrdienas rītā Latvijas austrumu un centrālajā daļā krīt sniegs un slapjš sniegs, bet Rietumlatvijā nav nokrišņu, liecina meteoroloģiskā informācija.

Vietām snieg stipri. Snigšanas un dūmakas dēļ ir pasliktināta redzamība. Ceļi slideni.

Pūš lēns līdz mērens vējš no ziemeļu puses. Gaisa temperatūra +1..-2 grādi.

Rīgā sāk snigt, pūš ziemeļu vējš četri metri sekundē, gaisa temperatūra nulle grādu.

Otrdien un trešdien Latvijas lielākajā daļā snigs, daudzviet stipri, bet piekrastē un austrumu novados gaidāms arī lietus, prognozē sinoptiķi.

Kurzemē otrdien nav gaidāmi lieli nokrišņi. Visintensīvāk snigs otrdien un naktī uz trešdienu Zemgalē, Sēlijā un Vidzemē. Zem sniega svara vietām var lūzt koki.

Pastiprinoties ziemeļu, ziemeļrietumu vējam, Zemgalē, Rīgas pusē un Kurzemē gaidāms arī putenis; vēja ātrums brāzmās sasniegs 10-15 metrus sekundē. Valsts austrumos pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu un austrumu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra būs 0..+3 grādi.

Rīgā ilgstoši snigs un puteņos, gaidāms slapjš sniegs, palaikam snigšana kļūs spēcīga. Sniega segas biezums trešdien var sasniegt 20 centimetru. Ziemeļu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 14 metriem sekundē un gaisa temperatūra būs 0..+1 grāds.

Baltkrievijā atrodas liels un aktīvs ciklons, tas lēnām virzās uz ziemeļiem. Atmosfēras spiediens jūras līmenī Latvijā no 994 hektopaskāliem Latgalē līdz 1001 hektopaskālam Kurzemes piekrastē.

Valsts austrumu un centrālajā daļā spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra oranžais brīdinājums par stipru snigšanu un slapja sniega noguluma veidošanos uz zariem un vadiem. Sagaidāms, ka otrdien no rīta līdz vakaram sniega sega daudzviet kļūs par 10-14 centimetriem biezāka.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +1,1 grāda Zosēnos līdz +3,5 grādiem Liepājā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 25.janvārī bija +21 grāds Grieķijā un +22 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -34 grādi Skandināvijas kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu