Trešdien Latvijā līs un snigs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Lielākais sniega segas biezuma pieaugums novērojumu stacijās pēdējā diennaktī reģistrēts Siguldā - no septiņiem centimetriem agrā otrdienas rītā līdz 25 centimetriem trešdienas rītā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Skrīveros sniega kārtas augstums palielinājies no septiņiem līdz 24 centimetriem. Janvāra lielāko daļu dziļākais sniegs valstī bija Dagdā, kur siltā laika un lietus ietekmē sniega segas biezums patlaban sarucis līdz 19 centimetriem. Ap 20 centimetriem dziļš sniegs ir arī Ogres novadā, Vidzemes un Alūksnes augstienē.

Kurzemes piekrastē vietām sniega nav nemaz, Daugavpils un Rēzeknes meteoroloģiskajā stacijā zemi sedz tikai divi centimetri sniega, Rīgas centra meteostacijā - pieci centimetri. Latvijas lielāko daļu klāj 5-20 centimetrus biezs sniegs.

Trešdienas rītā Latvijā ir apmācies laiks un slideni ceļi, daudzviet snieg un līst, lielā daļā Vidzemes un Latgales sabiezējusi migla, redzamība vietām nepārsniedz 200 metru.

Gaisa temperatūra -1..+2 grādi. Austrumlatvijā pūš lēns vējš un ir bezvējš, Kurzemē un Zemgalē - mērens ziemeļrietumu vējš, Kurzemes rietumkrastā ar brāzmām līdz 16 metriem sekundē.

Rīgā nelieli nokrišņi, ziemeļrietumu vējš četri metri sekundē, gaisa temperatūra 0..+1 grāds.

Trešdien Latvijas lielākajā daļā gaidāms apmācies laiks un nokrišņi - sniegs un neliels lietus, prognozē sinoptiķi.

Vietām Vidzemē un Latgalē saglabāsies migla. Valsts ziemeļaustrumu daļā būs lēns vējš un bezvējš, citviet pūtīs mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra būs 0..+3 grādi. Kūstot sniegam un apledojumam, braukšanas apstākļi uzlabosies, bet pievakarē atsāksies apledojuma veidošanās.

Rīgā gaidāmi ilgstoši nokrišņi - slapjš sniegs un lietus. Vējš mēreni pūtīs no ziemeļrietumiem un gaisa temperatūra pakāpsies līdz +2 grādiem.

Laikapstākļus nosaka izzūdošs ciklons. Atmosfēras spiediens jūras līmenī Latvijā no 994 hektopaskāliem austrumu novados līdz 1001 hektopaskālam Dienvidkurzemes piekrastē.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijā bija 0..+3 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 26.janvārī bija +23 grādi Spānijas dienvidu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -29 grādi Skandināvijā un -37 grādi Vorkutas apkaimē, Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu