Trešdienas rītā vietām -19 grādi; dienā gaidāms sniegs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ziemas sals Latvijas ārēs
Ziemas sals Latvijas ārēs Foto: Jānis Škapars/TVNET

Trešdien plkst.5 gaisa temperatūra valstī bija no -7,3 grādiem Ventspilī līdz -16,1 grādam Dobelē un -17..-19 grādiem daudzviet Vidzemē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Lielākais sals reģistrēts Vidzemes augstienē. Pūš lēns austrumu, ziemeļaustrumu vējš.

Mākoņi daļēji klāj debesis, vietām - galvenokārt Ziemeļkurzemē - snieg.

Sniega segas biezums novērojumu staciju laukumos no sešiem centimetriem Ventspils ostā līdz 30 centimetriem Siguldā un Alūksnē un 33 centimetriem Dagdā, tai skaitā 19 centimetri Rīgas centrā.

Rīgā palielinās mākoņu daudzums, pūš austrumu vējš trīs metri sekundē, gaisa temperatūra -14..-16 grādi.

Trešdien vietām Latvijā snigs, plaša nokrišņu zona dienas vidū sasniegs Kurzemi, vēlāk arī valsts centrālo un austrumu daļu, prognozē sinoptiķi.

Nokrišņi galvenokārt būs nelieli, līdz ceturtdienas rītam sniega sega kļūs par 1-6 centimetriem biezāka.

Pūtīs lēns līdz mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš. Saulainākā trešdiena gaidāma Latgalē. Gaisa temperatūra pēcpusdienā būs -7..-13 grādi

Rīgā sabiezēs mākoņu sega un mazliet snigs, vakarpusē snigs mēreni, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -10 grādiem un vējš lēni līdz mēreni pūtīs no austrumiem.

Ziemeļos no Latvijas atrodas anticiklons, dienvidos - cikloni. Atmosfēras spiediens jūras līmenī 1012-1017 hektopaskāli.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien bija no -5,8 grādiem Liepājas ostā līdz -11,3 grādiem Alūksnē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 9.februārī bija +20..+22 grādi Itālijā, Grieķijā, Bulgārijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -31..-34 grādi Somijā, Norvēģijā un Zviedrijā, kā arī -40 grādi Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu