Valentīndiena Latvijā būs silta un sniegota

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ziemas sals Latvijas ārēs
Ziemas sals Latvijas ārēs Foto: Jānis Škapars/TVNET

Svētdienas rīts ir siltākā diena šajā nedēļā, un arī dienas laikā liels sals nav gaidāms. Daudzviet Latvijā snigs un uzspīdēs saule, vietām snigs stipri, prognozē sinoptiķi.

Svētdienas rītā gaisa temperatūra valsts rietumu pusē ir +1..-3 grādi, austrumu novados -3..-8 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Debesis pārsvarā mākoņainas, daudzviet brīžiem snieg. Kurzemes centrālajā un austrumu daļā vietām snieg spēcīgi, redzamība stiprā sniegā samazinājusies līdz 400 metriem.

Pūš lēns līdz brāzmains ziemeļu, ziemeļrietumu vējš. Ventspils ostā vēja ātrums brāzmās sasniedz 15 metrus sekundē. 

Rīgā pūš lēns līdz mērens ziemeļu vējš un gaisa temperatūra ir -1..-2 grādi.

Valsts rietumu pusē spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dzeltenais brīdinājums par stipru snigšanu -

vietām Kurzemē un Zemgalē sniega segas biezums palielināsies par pieciem līdz septiņiem centimetriem. Ceļi būs slideni, snigšanas laikā gaidāma slikta redzamība.

Kurzemē gaidāms arī putenis - ziemeļu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 16 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra +1..-4 grādi, valsts austrumos līdz -7 grādiem, vakarā kļūs vēsāks.

Rīgā brīžiem gaidāms sniegs, mākoņu kļūs mazāk, vējš mēreni pūtīs no ziemeļiem, ziemeļrietumiem un gaisa temperatūra saglabāsies mazliet zem nulles.

Sniega segas biezums novērojumu staciju laukumos no septiņiem centimetriem Ventspils ostā līdz 31 centimetram Siguldā, 33 centimetriem Alūksnē un 34 centimetriem Dagdā, tai skaitā 19 centimetri Rīgas centrā.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +1,4 grādiem Liepājā līdz -7 grādiem Dagdā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 13.februārī bija +24 grādi Spānijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -32 grādi kalnos Norvēģijas dienvidos un -42 grādi Krievijas ziemeļos.

Laikapstākļus nosaka anticiklona austrumu mala un aukstā atmosfēras fronte. Gaisa spiediens jūras līmenī 1022-1025 hektopaskāli, Kurzemē līdz 1028 hektopaskāliem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu