Aukstam rītam sekos nedaudz siltāka, saulaina diena

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ziemas sals Latvijas ārēs
Foto: Ziemas sals Latvijas ārēs Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pateicoties mākoņiem, lielā valsts daļā ceturtdienas rīts ir siltāks nekā prognozēts, tomēr daudzviet valstī - īpaši Vidzemē - gaisa temperatūra noslīdējusi zem -20 grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. Uzaustot saulei, kļūs siltāks.

Lielā daļā Vidzemes gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -21..-25 grādiem, 25 grādu sals reģistrēts arī Daugavpils novērojumu stacijā. Pirms debesu apmākšanās arī vietām Zemgalē gaiss paspēja atdzist līdz -23 grādiem, no rīta kļuvis par vairākiem grādiem siltāks.

Plkst.5 gaisa temperatūra Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu tīklā bija no -8,4 grādiem Kolkā un -9,4 grādiem Mērsragā līdz -23,1 grādam Ainažos un -25,2 grādiem Daugavpilī.

Vietām nedaudz snieg. Vietām izveidojusies sarma. Pūš lēns vējš un ir bezvējš.

Rīgā agrā rītā apmācies laiks, viegls dienvidaustrumu vējš, gaisa temperatūra pilsētas centrā -13 grādi. Starptautiskajā lidostā termometra stabiņš pakāpies no -20 līdz -16 grādiem.

Ceturtdien Latvijas lielākajā daļā spoži spīdēs saule, no izzūdošiem mākoņiem vietām vēl nedaudz snigs, prognozē sinoptiķi.

Saullēktā vietām Vidzemē gaisa temperatūra būs zemāka par -25 grādiem, dienā gaiss iesils līdz -7..-12 grādiem, dažviet Kurzemes piekrastē - līdz -4 grādiem. Vakarā Latgalē, kā arī vietām Vidzemē un Zemgalē gaisa temperatūra noslīdēs līdz -20..-25 grādiem.

Vidzemē un Latgalē dominēs bezvējš, Kurzemē pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš.

Rīgā gaidāma saulaina diena, pūtīs lēns dienvidu, dienvidaustrumu vējš un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -8 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona centrālā daļa. Atmosfēras spiediens jūras līmenī 1026-1029 hektopaskāli.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien saskaņā ar LVĢMC datiem bija no -2,4 grādiem Rucavā līdz -12 grādiem Rēzeknē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 17.februārī bija +24 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -37 grādi Zviedrijas ziemeļos un -41 grāds Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu