Svētdien teju visā Latvijā gaisa temperatūra pakāpusies virs nulles; gaidāms lietus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Atkusnis pilsētā
Atkusnis pilsētā Foto: Maija Zara / LETA

Svētdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinājusies līdz +1..+3 grādiem, vien austrumu novados tā vietām vēl ir vienu grādu zem nulles, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. 

Vietām - īpaši Ziemeļvidzemē - līst un pastiprinās apledojums. Debesis lielākoties sedz mākoņi, redzamību pasliktina dūmaka, vietām - migla.

Pūš mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, naktī Ventspils ostā reģistrētas brāzmas līdz 15 metriem sekundē.

Sniega segas biezums novērojumu staciju laukumos no diviem centimetriem Ventspils ostā un četriem centimetriem Pāvilostā līdz 30 centimetriem Siguldā, 33 centimetriem Dagdā un 35 centimetriem Alūksnē, tai skaitā 18 centimetri Rīgas centrā.

Rīgā pārsvarā mākoņains laiks, dienvidrietumu vējš četri metri sekundē, gaisa temperatūra +2 grādi.

Svētdien Latvijā gaisa temperatūra būs +1..+6 grādi, siltākā diena gaidāma Kurzemē, prognozē sinoptiķi.

Caur mākoņiem daudzviet spīdēs saule, vietām Vidzemē un Latgalē gaidāms lietus, kā arī dūmaka.

Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no dienvidrietumiem.

Rīgā nav gaidāmi nokrišņi, caur mākoņiem izlauzīsies saules stari un gaisa temperatūra var sasniegt +5 grādus.

Laikapstākļus nosaka anticiklona ziemeļu mala, kā arī neliels ciklons Sanktpēterburgas pusē. Atmosfēras spiediens Latvijā 1017-1022 hektopaskāli jūras līmenī.

Jau ziņots, ka diennakts vidējā gaisa temperatūra gan svētdien, gan visu nākamo nedēļu valstī kopumā gaidāma virs nulles. Ja šī prognoze piepildīsies, 21.februārī būs sācies meteoroloģiskais pavasaris.

Tas iestājas, ja diennakts vidējā gaisa temperatūra vismaz piecas dienas pēc kārtas ir augstāka par nulli, un pavasara sākums ir pirmā no šīm dienām.

5.februārī, noslēdzoties gada tumšākajam ceturksnim, iestājās solārais pavasaris. Gada gaišākais ceturksnis sāksies 7.maijā un beigsies 5.augustā, kad solāro vasaru nomainīs rudens.

20.martā, dienai kļūstot garākai par nakti, sāksies astronomiskais pavasaris, kas turpināsies līdz vasaras saulgriežiem 21.jūnijā.

Maksimālā gaisa temperatūra Latvijā aizvadītajā diennaktī bija nepilni +4 grādi Kurzemes piekrastē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 20.februārī bija +24 grādi Spānijā un Francijas dienvidrietumos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -38 grādi Somijas ziemeļos un -44 grādi Krievijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu