Pirmdien Rietumlatvijā gaidāmi pat +10 grādi; Rīgu pārklās smogs (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pirmdien, sildot saulei, gaisa temperatūra vietām Kurzemē un Zemgales rietumu daļā var sasniegt +10 grādus, prognozē sinoptiķi. Tikmēr Rīgā gaidāms smogs un paaugstināta mikroputekļu koncentrācija gaisā, savukārt autovadītājiem jārēķinās, ka daudzviet Latvijā ceļi ir apledojuši.

Latvijas lielākajā daļā gaiss iesils līdz +2..+7 grādiem. Ziemeļaustrumu novados debesis apmāksies, daudzviet valstī spīdēs saule. Nav gaidāmi ievērojami nokrišņi. Vietām migla.

Pūtīs lēns vējš. Gaidāms augsts gaisa piesārņojums, sliktākā gaisa kvalitāte būs pēcpusdienā un vakarā galvaspilsētā. Vēlams izvairīties no fiziskām aktivitātēm, sevišķi brīvā dabā.

Rīgā gaisa temperatūra, iespējams, sasniegs +7 grādus, vējš būs lēns, gaidāma dūmaka un smogs.

Laikapstākļus nosaka augsta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 1019-1022 hektopaskāli jūras līmenī.

Jau ziņots, ka pašreizējo laikapstākļu dēļ ir samazinājusies gaisa vertikālā sajaukšanās un piesārņojuma izkliedēšanās un īpaši pieaugusi mikroskopisko putekļu PM2.5 koncentrācija.

Piesārņojuma galvenais avots ir vietējā saimnieciskā darbība, apkure un transports.

Daudzviet Latvijā ceļu apledošanas dēļ apgrūtināta braukšana

Šorīt daudzviet Latvijā apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, brīdina VSIA "Latvijas valsts ceļi".

Slidenie ceļa posmi tiek kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 183 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir uz Tallinas šosejas (A1) posmā Berģi - Ainaži, Vidzemes šosejas (A2) posmā Rīga - Veclaicene, Valmieras šosejas (A3) visa maršruta garumā, Rīgas apvedceļa (A4) un (A5) visa maršruta garumā, Daugavpils šosejas (A6) no Rīgas līdz Pāterniekiem, Bauskas šosejas (A7) no Rīgas līdz Bauskai, Jelgavas šosejas (A8) no Rīgas līdz Jelgavai, Liepājas šosejas (A9) no Rīgas līdz Kaģiem un no Anneniekiem līdz Liepājai, Ventspils šosejas (A10) no Rīgas līdz Usmai, Rēzeknes šosejas (A12) visa maršruta garumā, Grebņeva - Medumi šosejas (A13) visa maršruta garumā, Daugavpils apvedceļa (A14) visa maršruta garumā, kā arī Rēzeknes apvedceļa (A15) visa maršruta garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā valsts teritorijā, izņemot Jelgavas un Ventspils apkārtni.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi pa vietējiem autoceļiem ir visā Latvijas teritorijā. Autoceļiem ar grants segumu noteikta ir C vai D uzturēšanas klase. Grants ceļi ziemas periodā tiek uzturēti ar sniega kārtu un rievām. C un D klases ceļiem (pārsvarā vietējās nozīmes autoceļi) nav noteikts laiks, kurā to bīstamajos posmos brauktuves ir jāapstrādā ar pretslīdes materiālu un jāveido rievas. Grants ceļu apstrāde ar pretslīdes materiāliem tiek veikta tikai satiksmei bīstamākajos posmos - stāvos kritumos, kāpumos, līkumos, krustojumos.

Šādos laika apstākļos autobraucēji tiek aicināti būt īpaši piesardzīgi, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu