Piektdiena būs brāzmaina; gaiss iesils līdz +7 grādiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Piektdienas rītā rietumu, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās daudzviet valstī sasniedz 10-15 metrus sekundē, Kolkā reģistrētas brāzmas līdz 18 metriem sekundē, Alūksnē - līdz 19 metriem sekundē, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Mākoņi daļēji sedz debesis, nav ievērojamu nokrišņu. Uz ceļiem vietām veidojas apledojums.

Gaisa temperatūra +2..+6 grādi.

Valsts lielākajā daļā nokusis sniegs.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, rietumu vējš četri metri sekundē, gaisa temperatūra +4..+5 grādi.

Piektdien Latvijā pārsvarā gaidāms apmācies laiks, pēcpusdienā un vakarā daudzviet - galvenokārt Vidzemē un Latgalē - mazliet līs, prognozē sinoptiķi.

Saulainākā diena būs Kurzemes piekrastē. Gaisa temperatūra +2..+7 grādi.

Pūtīs mēreni stiprs rietumu, dienvidrietumu vējš, valsts austrumos ar brāzmām līdz 16 metriem sekundē.

Rīgā debesis apmāksies, iespējams neliels lietus, pūtīs mērens rietumu, dienvidrietumu vējš un gaisa temperatūra būs +5..+6 grādi.

Laikapstākļus nosaka ciklona dienvidrietumu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1008 hektopaskāliem Alūksnes pusē līdz 1016 hektopaskāliem Liepājas pusē.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +4 grādiem Liepājas ostā līdz +13,2 grādiem Mērsragā un +14,3 grādiem Kolkā. Sešās novērojumu stacijās valsts rietumu daļā tika pārspēts 25.februāra siltuma rekords.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +25 grādi Balkānos. Zviedrijā ar +17 grādiem, Slovākijā ar +21 grādu un Polijā ar +22 grādiem tika pārspēts februāra nacionālais siltuma rekords. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -16 grādi Skandināvijas ziemeļos un -33 grādi Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu