Ledus Lielupē Jelgavā izgājis; ūdens līmenis turpina kristies

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Applūdušās Svētes palienas pļavas.
Applūdušās Svētes palienas pļavas. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ledus Lielupē Jelgavā ir izgājis, un ūdens līmenis gan Lielupē, gan Svētē turpina kristies, TVNET uzzināja Pašvaldības operatīvās informācijas centrā (POIC).

POIC vadītājs Gints Reinsons norādīja, ka šorīt Lielupē ūdens līmenis ir 1,6 metri un 12 stundu laikā tas krities par 12 centimetriem.

"Vakar no rīta Lielupē ūdens līmenis bija 1,36 metri, bet dienas otrajā pusē pieauga līdz 1,72 metriem. Šorīt tas jau samazinājies līdz 1,6 metriem. Lielupē lielākās ledus masas ir izgājušas, bet Driksā, posmā no Latvijas Lauksaimniecības universitātes sporta nama līdz vietai, kur Driksa savienojas ar Lielupi, vērojami atsevišķi ledus gabali," stāstīja Reinsons.

Viņš cer, ka ūdens līmenis turpinās kristies arī Svētē, lai tas noplūstu no īpašumiem. Vakar no rīta Svētē ūdens līmenis ir 1,66 metri, bet šorīt tas nokrities līdz 1,55 metriem.

"Lai situācija Svētes upes baseina apkārtējā teritorijā būtiski uzlabotos, ūdens līmenim vēl jānokrītas par padsmit centimetriem," skaidroja POIC vadītājs.

Viņš norādīja, ka līdz ar mierīgu ledus iziešanu plūdu draudi Jelgavā nepastāv, taču atbildīgie dienesti turpina sekot līdzi aktuālajai situācijai un ūdens līmenim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu