Naktī visvairāk snidzis Vidzemē; visā valstī apgrūtināti braukšanas apstākļi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Naktī uz svētdienu spēcīgāk snidzis Vidzemē, kur Priekuļos un Zosēnos sniega segas biezums pieaudzis no viena diviem centimetriem līdz deviņiem centimetriem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija. Autoceļu apsaimniekotājs "Latvijas valsts ceļi" (LVC) brīdina, ka sniega un apledojuma dēļ apgrūtināti braukšanas apstākļi svētdienas rītā ir visā Latvijā.

Arī Alūksnē izmērīta deviņus centimetrus bieza sniega kārta, savukārt Stendē uzsniguši septiņi centimetri sniega. Valsts lielāko daļu klāj no viena līdz sešiem centimetriem bieza sniega sega.

Rietumu, ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās daudzviet sasniedz 12-17 metrus sekundē. Debesis pārsvarā mākoņainas, daudzviet īslaicīgi snieg un puteņo, vietām - galvenokārt Vidzemē - snieg intensīvi. Gaisa temperatūra +1..-4 grādi.

Rīgā agrā rītā mākoņainas debesis, rietumu vējš četri metri sekundē, gaisa temperatūra -1..-2 grādi, sniega segas biezums pilsētas centrā divi centimetri.

Sniegotos ceļa posmus attīra no sniega un slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 189 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Šādos laika apstākļos autobraucēji tiek aicināti būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu