Vietām Vidzemē sasniguši 14 cm sniega; vēja brāzmas sasniedz 23 m/s

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ziema Cēsīs.
Ziema Cēsīs. Foto: Shutterstock

Palaikam turpinot snigt un puteņot, svētdienas rītā vietām Vidzemē sniega segas biezums pieaudzis līdz 14 centimetriem (cm) un vēja ātrums brāzmās pastiprinājies līdz 23 metriem sekundē (m/s), liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra jaunākie dati.

Desmitos rītā biezākā sniega sega novērojumu stacijās bija 14 cm Zosēnos, Jaunpiebalgas novadā. Sestdienas vakarā Zosēnos bija tikai viens centimetrs sniega.

Priekuļos, netālu no Cēsīm, sniega segas biezums pieaudzis no diviem līdz 13 cm, Siguldā - līdz 11 cm. Valsts lielāko daļu sedz vienu līdz deviņus centimetrus bieza sniega sega; visvairāk sniega ir Vidzemē.

Stiprākās vēja brāzmas svētdienas priekšpusdienā reģistrētas Ainažos un Priekuļos - attiecīgi 22 un 23 metri sekundē (m/s). Tās izraisīja no jūras nākošs sniega mākonis. Arī citviet Vidzemē un Latgalē lielākās vēja brāzmas dienas gaitā atnesīs sniega mākoņi.

Vēja brāzmas līdz 20 m/s svētdienas rītā reģistrētas arī Ventspilī.

Jau ziņots, ka visā valstī spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dzeltenais brīdinājums par rietumu, ziemeļrietumu vēja brāzmām līdz 20-22 m/s.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu