Pirmdiena būs vēsa, pārsvarā mākoņaina un vējaina

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Gulbji.
Gulbji. Foto: Evija Trifanova/LETA

Pirmdienas rītā debesis virs Latvijas ir pārsvarā apmākušās un lielā valsts daļā nedaudz snieg, vietām arī mazliet putina, liecina meteoroloģiskā informācija.

Ceļi slideni. Sniega segas biezums pārsvarā 1-9 centimetri, vietām Vidzemē un Latgalē līdz 14 centimetriem.

Gaisa temperatūra -3..-7 grādi, Kurzemes rietumkrastā -1..-2 grādi.

Pūš mērens ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, dažviet piekrastē brāzmās līdz 15 metriem sekundē. Pēdējā diennaktī stiprākās vēja brāzmas bija 21-23 metri sekundē Liepājas ostā, Ventspils ostā, Ainažos, Priekuļos un Dagdā.

Rīgā apmācies rīts, mazliet snieg, ziemeļu vējš brāzmās pūš līdz 12 metriem sekundē, gaisa temperatūra -3..-4 grādi.

Pirmdien Latvijā gaisa temperatūra nepakāpsies augstāk par +1..-4 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Gaidāms mākoņains laiks, saulaināka diena Kurzemē un vietām valsts austrumu daļā. Daudzviet valstī mazliet snigs. Braukšanas apstākļi uzlabosies.

Pūtīs mērens ziemeļu vējš.

Rīgā gaidāmas mākoņainas debesis, iespējams neliels sniegs un gaisa temperatūra būs -2..-3 grādi.

Laikapstākļus nosaka ciklona rietumu mala un anticiklona austrumu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1006 hektopaskāliem valsts austrumos līdz 1013 hektopaskāliem rietumos, tas paaugstinās.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -2,6 grādiem Alūksnē līdz +3,5 grādiem Liepājā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 7.martā bija +21 grāds Portugālē un Spānijā, kā arī +22 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -28 grādi Somijā un -40 grādi Krievijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu