VUGD brīdina par stipru vēju; uz ceļiem veidosies sanesumi (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests brīdina par stipru vēju un puteni ceturtdienas vakarā un naktī uz piektdienu.

Ap pusseptiņiem vakarā no rietumiem Latviju sāka šķērsot plaša un aktīva atmosfēras fronte. Kurzemes piekrastes rajonos dienvidu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 20-21 m/s. Vakarā un naktī Kurzemē un valsts centrālā daļā gaidāms pamatīgs sniegputenis ar redzamību zem 100 m un īslaicīgu sniega segas pieaugumu pat par 10 cm.

Rīgā pēc pulksten 22:00 gaidāms stiprs putenis. Brīžiem puteņa laikā redzamība pasliktināsies zem 500 metriem, uz ceļiem veidosies sniega sanesumi.

Vējš brāzmās Zemgalē sasniegs līdz 15-20 m/s, kas jau ir saucams par vētru, skaidro meteo.lv.

Piektdien pārsvarā saglabāsies apmācies laiks, gaidāms lietus un slapjš sniegs, priekšpusdienā Vidzemē un Latgalē turpināsies sniegputenis.

Vējš iegriezīsies no dienvidrietumiem, tā ātrums brāzmās vēl sasniegs 11-18 metrus sekundē, un gaiss iesils līdz +1..+6 grādiem.

Rīgā piektdien būs apmācies laiks, naktī un no rīta gaidāms sniegputenis, dienā - lietus. Dienvidu, dienvidaustrumu vējš naktī brāzmās pastiprināsies līdz 19 metriem sekundē, dienā pūtīs mērenāks dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra naktī nebūs zemāka par -2 grādiem un pēcpusdienā pakāpsies līdz +5 grādiem.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs visā valstī izsludinājis dzelteno brīdinājumu par stipru puteni, kas sāksies ceturtdienas vakarā Kurzemē un beigsies piektdienas pēcpusdienā valsts austrumu daļā. Uz ceļiem veidosies sniega sanesumi un apledojums.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu