Marts bijis nedaudz siltāks nekā parasti (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Volkova Irina, Shutterstock.

Marta otrās dekādes vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija +0,1 grāds jeb trīs grāda desmitdaļas virs 1981.-2010.gada rādītāja, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) apkopotā informācija.

Mēneša pirmā dekāde bija 0,7 grādus siltāka par normu.

Tā kā marta beigās gaidāms siltāks laiks, mēneša vidējā gaisa temperatūra kļūs augstāka.

Zemākā un augstākā gaisa temperatūra LVĢMC novērojumu tīklā marta otrajā dekādē bija attiecīgi -13,2 grādi 20.martā Zosēnos un +8,6 grādi 14.martā Daugavpilī. Mēneša vidū netika pārspēts neviens temperatūras rekords.

Marta sākumā bija krietni lielāka temperatūras amplitūda - mēneša pirmajā datumā valdīja siltums līdz +13 grādiem, bet 9.martā Zosēnos termometra stabiņš noslīdēja līdz -21,8 grādiem.

Vidējā nokrišņu summa valstī marta otrajā dekādē bija 17,4 milimetri jeb 146% no normas.

Visvairāk nokrišņu - 36 milimetri - tika reģistrēti Rucavā, bet vismazāk lija un sniga Daugavpilī, kur bija septiņi milimetri nokrišņu.

Vidējais sniega segas biezums mēneša vidū vislielākais bija Alūksnē - 13 centimetru. Biezākā sniega sega novērojumu stacijās bija 25 centimetri 12.martā Alūksnē, Priekuļos un Siguldā.

Vidējais relatīvais gaisa mitrums Latvijā marta otrajā dekādē bija 83% - no 79% Daugavpilī līdz 88% Ainažos. Visstiprākās vēja brāzmas - 20 metru sekundē - tika novērotas 11.martā Kolkā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu