Sestdiena būs līdz šim siltākā diena šajā gadā: pat +17 grādi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kaķis.
Kaķis. Foto: Evija Trifanova/LETA

Marta pēdējā sestdienā gaisa temperatūra Latvijā pakāpsies līdz +10..+15 grādiem, vietām Kurzemes rietumu piekrastē gaiss iesils līdz pat +17 grādiem, un tā būs augstākā temperatūra valstī kopš pērnā gada oktobra.

Sinoptiķi prognozē, ka naktī un no rīta vietām sabiezēs migla. Pūšot lēnam vējam, gaisa temperatūra naktī noslīdēs līdz -2..+3 grādiem.

Diena gaidāma lielākoties saulaina, vairāk mākoņu būs valsts austrumu daļā. Dažviet īslaicīgi līs. Dienvidu, dienvidaustrumu vēja ātrums brāzmās rietumu un centrālajos novados sasniegs 9-12 metrus sekundē.

Rīgā sestdienas rītā iespējama migla, dienā spīdēs saule, nav gaidāmi nokrišņi. Naktī pūtīs lēns vējš un gaisa temperatūra pazemināsies līdz +2 grādiem; dienā vējš mēreni pūtīs no dienvidiem, dienvidaustrumiem un termometra stabiņš ēnā pakāpsies līdz +14..+15 grādiem.

Līdz šim augstākā gaisa temperatūra, kas Latvijā reģistrēta šajā gadā, ir +14,3 grādi 25.februārī Kolkā, savukārt 27.marta siltuma rekords ir +18 grādi 2007.gadā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu