Trešdiena būs dūmakaina, bet silta; gaidāmi pat +15 grādi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Bachkova Natalia, Shutterstock.

Naktī uz trešdienu vietām Latgalē gaisa temperatūra saglabājās virs +9 grādiem, un piecos rītā temperatūra valstī bija no +3,8 grādiem Rucavā līdz +9,3 grādiem Daugavpilī, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Debesis apmākušās, vietām valsts rietumu un centrālajā daļā tās ir skaidras, vietām smidzina lietus. Latvijas lielākajā daļā ir dūmaka, dažviet sabiezējusi migla.

Pūš lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums un dūmaka, dienvidrietumu vējš trīs metri sekundē. Gaisa temperatūra pazeminājusies līdz +6 grādiem, pusnaktī tā vēl bija +11 grādi.

Trešdien vietām Latvijā smidzinās un saglabāsies dūmaka, vairāk līs Ziemeļkurzemē un Vidzemē, īpaši vakarā, prognozē sinoptiķi.

Maksimālā gaisa temperatūra daudzviet būs +5..+10 grādi, saulaina laika gadījumā kļūs siltāks, vietām Zemgalē un Latgalē termometra stabiņš ēnā var pakāpties virs +15 grādiem.

Pūtīs mērens rietumu vējš.

Rīgā nav gaidāmi būtiski nokrišņi. Ja uzspīdēs saule, gaisa temperatūra paaugstināsies virs +10 grādiem.

No ziemeļiem Latvijai tuvojas aukstā atmosfēras fronte, kas tuvākajā diennaktī atnesīs ne vien lietu, bet arī sniegu. Atmosfēras spiediens jūras līmenī 1016-1019 hektopaskāli.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +6,5 grādiem Liepājas un Ventspils ostā līdz +14,8 grādiem Mērsragā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 30.martā bija +28 grādi Spānijā un Francijā. Eiropas rietumu un centrālajā daļā pārspēti vairāki simti marta siltuma rekordu. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -13 grādi Islandē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu