Pirmās Lieldienas būs apmākušās, Kurzemē mākoņus iztrenkās vējš

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Šūpoles. Ilustratīvs attēls
Šūpoles. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Lieldienu svētdiena Latvijā būs pārsvarā mākoņaina, bet Kurzemē laiks kļūs saulains, prognozē sinoptiķi.

Pirmo Lieldienu rīta agrumā debesis virs Latvijas lielākās daļas aizklāj mākoņi, skaidrāks laiks saglabājas valsts austrumos, liecina meteoroloģiskā informācija.

Vietām - galvenokārt Vidzemē - ir nelieli nokrišņi, autoceļi dažviet var būt slideni. Pūš lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš.

Gaisa temperatūra sešos rītā bija no -3 grādiem vietām Vidzemē un Zemgalē līdz +3..+4 grādiem Kurzemes rietumu piekrastē.

Rīgā apmācies rīts, dienvidrietumu vējš trīs metri sekundē. Gaisa temperatūra lēnām paaugstinās; nakts izskaņā tā bija -1 grāds pilsētas centrā un -3 grādi lidostā.

Dienas gaitā vietām Vidzemē un Latgalē nedaudz īslaicīgi snigs un līs. Gaisa temperatūra pēcpusdienā būs +4..+10 grādi.

Nedaudz pastiprināsies rietumu, dienvidrietumu vējš, bet Kurzemē tas kļūs ievērojami spēcīgāks. Pēcpusdienā un vakarā Kurzemē gaidāmas vēja brāzmas līdz 14-19 metriem sekundē, piekrastē vietām līdz 23 metriem sekundē.

No plkst.17 svētdien līdz plkst.15 pirmdien Kurzemē spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dzeltenais brīdinājums par vēju.

Rīgā svētdien nav gaidāmi ievērojami nokrišņi, vakarā debesis skaidrosies.

Pūtīs mērens dienvidrietumu vējš un gaiss iesils līdz +9 grādiem.

No ziemeļrietumiem tuvojas liels ciklons. Atmosfēras spiediens 1013-1017 hektopaskāli jūras līmenī, gaidāma spiediena pazemināšanās.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien visā valstī bija +4..+7,5 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 3.aprīlī bija +26 grādi Portugālē, Spānijā un Francijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -15 grādi Alpu kalnos un -17 grādi Krievijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu