Otrajās Lieldienās gaidāms brāzmains vējš, lietus un slapjš sniegs (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Pirmdien, Otrajās Lieldienās, visā Latvijā pūtīs brāzmains vējš, gaidāms arī lietus, kas pāries slapjā sniegā, prognozē sinoptiķi.

Naktī, sākot no valsts rietumiem, debesis apmāksies un daudzviet gaidāms neliels lietus. Dienas gaitā no rietumiem virzīsies stiprāku nokrišņu josla - lietus, kas pāries slapjā sniegā, vietām snigs intensīvi. Pirmdienas vakarā ceļi vietām būs apsniguši un apledojuši.

Dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 14-19 metriem sekundē, naktī un dienas pirmajā pusē Kurzemes rietumu piekrastē gaidāmas brāzmas līdz 23 metriem sekundē.

Minimālā gaisa temperatūra naktī būs -1..+4 grādi, dienā gaiss iesils līdz +3..+8 grādiem.

Rīgā Otrajās Lieldienās gaidāms apmācies laiks, palaikam nedaudz līs, pēcpusdienā un vakarā gaidāms mērens lietus, kas pāries slapjā sniegā. Dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 17 metriem sekundē. Gaisa temperatūra +3..+7 grādi, pirmdienas pievakarē gaiss atdzisīs līdz +1 grādam.

Jau ziņots, ka no plkst.17 svētdien līdz plkst.15 pirmdien Kurzemē spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dzeltenais brīdinājums par stipru vēju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu