Nedēļas nogalē gaidāms nemīlīgs laiks: lietus, vējš un sniegs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lauris Nagliņš / LETA

Nedēļas izskaņā gaidāms vēss, vējains un slapjš laiks; vietām izveidosies sniega sega, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Tuvākajās dienā laika apstākļus virs Latvijas noteiks ciklons ar centru virs Somijas, kura ietekmē nedēļas nogalē gaidāmas stipras vēja brāzmas. 

Latvijā ieplūdīs vēsāka gaisa masa, naktīs gaisa temperatūra vietām var pazemināties zem 0 grādiem. Bieži sagaidāmi nokrišņi - lietus, slapjš sniegs, kā arī sniegs.

Piektdien debesu lielāko daļu aizklās mākoņi, kas daudzviet nesīs nokrišņus - lietu, slapju sniegu, vietām arī sniegu.

Arī brīvdienās būs mākoņains laiks, bet brīžiem uzspīdēs saule. Latvijas teritorijas lielākajā daļā pa laikam sagaidāmi nokrišņi lietus, slapjš sniegs, bet nakts un rīta stundās sagaidāms arī sniegs. 

Vietām veidosies divu līdz četru centimetru bieza sniega sega. 

Sestdien pūtīs mērens līdz mēreni stiprs rietumu, ziemeļrietumu vējš, kas naktī piekrastē un dienā daudzviet brāzmās sasniegs ātrumu 15-18 metri sekundē, bet svētdien vējš nedaudz pierims. 

Termometra stabiņš naktīs noslīdēs līdz -1…+4 grādu atzīmei, bet dienā pakāpsies līdz +2…+6 grādiem.

Nākamās nedēļas pirmajā pusē saglabāsies mākoņains laiks, tiek prognozēts gan lietus, gan slapjš sniegs un naktī uz pirmdienu vietām arī sniegs, tomēr nokrišņu daudzums mazināsies. 

Nedēļas sākumā lēns vējš iegriezīsies no rietumu puses, bet nedēļas vidū tas iegriezīsies no ziemeļaustrumiem, austrumiem. 

Gaisa temperatūra naktīs būs -2…+3grādi, bet dienās nepārsniegs +4…+9grādus. 

Pēc šī brīža prognozēm, nedēļas otrajā pusē Latvijai no dienvidiem pietuvosies jauns ciklons, nesot nokrišņiem bagātu laiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu