Pirmdiena būs lietaina; gaisa temperatūra nepārsniegs +7 grādus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Julia Sudnitskaya/Shutterstock

Agrā pirmdienas rītā daudzviet Latvijā ir nokrišņi - pārsvarā neliels lietus un sniegs, bet vietām Vidzemē, austrumos no Rīgas, snieg spēcīgi, liecina meteoroloģiskā informācija.

Braukšanas apstākļi apmierinoši. Debesis pārsvarā mākoņainas. Gaisa temperatūra visā valstī 0..+3 grādi.

Pūš lēns līdz mērens rietumu vējš, Kurzemes rietumkrastā - ziemeļrietumu vējš ar brāzmām līdz 14 metriem sekundē.

Rīgā apmācies rīts, vietām nokrišņi, pūš rietumu vējš trīs metri sekundē, gaisa temperatūra +2 grādi.

Pirmdien Latvijā saglabāsies dzestrs laiks - maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no +3 grādiem vietām Kurzemē līdz +7 grādiem valsts centrālajā un austrumu daļā, prognozē sinoptiķi.

Daudzviet gaidāmi īslaicīgi nokrišņi, Kurzemē arī ilgstoši nokrišņi - pārsvarā slapjš sniegs un neliels lietus. Biezākā mākoņu sega būs Kurzemē, bet saule biežāk uzspīdēs valsts dienvidaustrumu novados.

Pūtīs lēns līdz mērens rietumu vējš, Kurzemē - ziemeļrietumu vējš ar brāzmām līdz 14 metriem sekundē.

Rīgā debesis lielākoties segs mākoņi, brīžiem gaidām nokrišņi - galvenokārt neliels lietus. Vējam lēni līdz mēreni pūšot no rietumiem, ziemeļrietumiem, gaiss iesils vien līdz +6 grādiem.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena ieplaka. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1011 hektopaskāliem valsts ziemeļaustrumos līdz 1016 hektopaskāliem Liepājas pusē.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +3,7 grādiem Priekuļos līdz +6,8 grādiem Rucavā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 25.aprīlī bija +26 grādi Spānijā, Itālijas ziemeļos, Bosnijā un Hercegovinā, kā arī +33 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -13 grādi Skandināvijas ziemeļos un -19 grādi kalnos Norvēģijas dienvidos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu