Pēcpusdienā Latviju sāks šķērsot lietus; maksimālā temperatūra būs 18 grādi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Otrdienas rītā Latvijā ir daļēji apmācies laiks, bez nokrišņiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pūš lēns austrumu, dienvidaustrumu vējš.

Gaisa temperatūra īsi pēc saullēkta +6..+11 grādi.

Rīgā agrā rītā mākoņains laiks, dienvidaustrumu vējš divi metri sekundē, gaisa temperatūra +11 grādi.

Otrdienas pēcpusdienā Latviju no dienvidrietumiem sāks šķērsot lietus, prognozē sinoptiķi.

Stiprākie nokrišņi gaidāmi trešdien naktī un priekšpusdienā. Teritorijas lielākajā daļā nokrišņu summa pārsniegs desmit milimetru, vietām sasniedzot 30 milimetru. Gaidāma zemāko vietu applūšana iepriekšējās lietavās smagāk skartajos novados daudzviet Vidzemē, kā arī vietām Zemgalē un Latgalē.

Austrumu, dienvidaustrumu vējš otrdien Kurzemē un Zemgalē brāzmās pastiprināsies līdz 10-14 metriem sekundē. Gaiss iesils līdz +14..+19 grādiem.

Rīgā otrdien sabiezēs mākoņu sega, pievakarē sāks līt, pūtīs mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš un gaisa temperatūra pakāpsies līdz +18 grādiem.

No rietumiem un dienvidiem tuvojas cikloni. Atmosfēras spiediens jūras līmenī otrdienas rītā no 1016 hektopaskāliem Kurzemes dienvidrietumos līdz 1024 hektopaskāliem valsts austrumu pierobežā.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +11,9 grādiem Ainažos līdz +17,7 grādiem Rīgā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 24.maijā bija +36..+37 grādi Balkānos, kā arī Itālijas un Krievijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -9 grādi Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu