Trešdiena atnesīs pērkona negaisu, spēkā brīdinājumi par stipru vēju, lietu un plūdiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Dark Moon Pictures/Shutterstock

Trešdienas rītā Latvijā ir apmācies un lietains laiks, daudzviet līst stipri, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pūš lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš, Kurzemē - rietumu, dienvidrietumu vējš.

Daudzviet ir dūmaka vai migla. Gaisa temperatūra +11..+13 grādi, Kurzemē +8..+11 grādi.

Rīgā lietus, dienvidaustrumu vējš divi metri sekundē, gaisa temperatūra +13 grādi.

Trešdien daudzviet Latvijā stipri līs, bet, sākot no dienvidiem, lielā nokrišņu zona atkāpsies un uzspīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Pēcpusdienā un vakarā veidosies gubu mākoņi ar lietusgāzēm, valsts centrālajā un austrumu daļā gaidāms arī pērkona negaiss, vietām ar krusu un lielām vēja brāzmām.

Stipras vēja brāzmas centrālajos un austrumu novados gaidāmas arī no rīta un dienas pirmajā pusē, vējam iegriežoties no rietumiem, dienvidrietumiem. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs Vidzemē izsludinājis dzelteno brīdinājumu par vēja pastiprināšanos - no plkst.9 līdz 12 vietām gaidāmas brāzmas līdz 20 metriem sekundē.

Dienas pirmajā pusē gaisa temperatūra daudzviet pazemināsies, pēcpusdienā un vakarā tā pakāpsies līdz +11..+17 grādiem.

Rīgā stipri līs. Pēcpusdienā, uzspīdot saulei, gaidāms īslaicīgs lietus, iespējamas pērkona lietusgāzes ar krusu. Pūtīs rietumu un dienvidu vējš, brīžiem tas būs brāzmains. Gaisa temperatūra priekšpusdienā pazemināsies līdz +9 grādiem, pēcpusdienā gaiss iesils līdz +14 grādiem.

Laikapstākļus nosaka cikloni. Atmosfēras spiediens 1007-1012 hektopaskāli jūras līmenī.

Jau ziņos, ka spēkā dzeltenais brīdinājums, Vidzemē pat oranžais brīdinājums par stipru lietu un iespējamiem plūdiem novados, kur iepriekšējo lietavu dēļ zeme vairs nespēj uzsūkt visu lietus ūdeni.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +12,3 grādiem Kolkā līdz +18,6 grādiem Ainažos.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 25.maijā bija +37 grādi Grieķijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -11 grādi Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu