Pagājušajā diennaktī Rīgā nolijusi puse no mēneša normas, brīdina par stiprām lietusgāzēm un krusu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ziedošas tulpes Esplanādē.
Ziedošas tulpes Esplanādē. Foto: Zane Bitere/LETA

No otrdienas vakara līdz plkst.15 trešdien nokrišņu daudzums gan galvaspilsētas centrā, gan Daugavgrīvā sasniedza 29 milimetrus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Tas atbilst 54% no mēneša normas. Kopš 1.maija lietus summa Rīgas centrā sasniegusi 87 milimetrus jeb 162% no mēneša normas.

Vēl lielāks nokrišņu daudzums pēdējā diennaktī reģistrēts Kolkas novērojumu stacijā - 42 milimetri.

Trešdienas pēcpusdienā daudzviet valstī īslaicīgi līst, vietām lietus ir intensīvs un kopā ar pērkona dārdiem, kā arī krusu.

Upēs no jauna sāk paaugstināties ūdens līmenis.

Jau ziņots, ka ceturtdien visos Latvijas reģionos veidosies jauni lietus mākoņi, tie virzīsies no dienvidiem uz ziemeļiem, ziemeļaustrumiem, prognozē sinoptiķi. Dienas laikā vietām līs stipri un dārdēs pērkons.

Meteorologi brīdina par pērkona negaisu ar stiprām lietusgāzēm un krusu Rīgā

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests brīdina par pērkona negaisu ar stiprām lietusgāzēm un krusu Rīgā, aģentūru LETA informēja LVĢMC.

Rīgā šodien tuvākajās trīs stundās gaidāms pērkona negaiss ar stiprām lietusgāzēm un krusu.

VUGD atgādina iedzīvotājiem būt īpaši piesardzīgiem vietās, kas sevišķi pakļautas pērkona negaisu ietekmei, piemēram, mežos, atklātās teritorijās. Nolauzti koku zari, nefiksēti priekšmeti vai atlūzas var tikt nestas pa gaisu. Iespējama lokālu zemāko teritoriju applūšana.

Braukšanas apstākļus uz ceļa var apgrūtināt pasliktināta redzamība un akvaplanēšana. Āra aktivitātes var tikt traucētas. Ja vien iespējams, cilvēkiem jāmeklē patvērums iekštelpās, atgādināja VUGD.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu