Otrdiena daļā Latvijas atnesīs lietu, laiks saglabāsies karsts

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Kuttelvaserova Stuchelova/Shutterstock

6. jūlija rītā debesis virs Latvijas lielākoties ir mākoņainas, mazāk mākoņains laiks ir valsts rietumos un austrumos, apliecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Vietām valsts centrālajā daļā nedaudz līst. Pirmdien Kurzemes dienvidrietumos bija stipras pērkona lietusgāzes, nokrišņu daudzums Rucavā sasniedza 83 milimetrus jeb 110% no mēneša normas; Liepājā bija 12 milimetri nokrišņu.

Gaisa temperatūra piecos rītā bija no +14,6 grādiem Madonas un +14,7 grādiem Daugavpils novērojumu stacijā līdz +21,3 grādiem Kolkā un Mērsragā, kā arī +21,4 grādiem Rīgas centrā.

Galvaspilsētas centrā aizvadīta jau piektā tropiskā nakts šomēnes un devītā šovasar.

Pūš lēns dienvidaustrumu vējš.

Otrdien daudzviet Latvijā - pārsvarā rietumu un centrālajos novados - īslaicīgi līs, vietām gaidāms pērkona negaiss ar ļoti stipru lietu, prognozē sinoptiķi.

Lokāli iespējama arī krusa un vēja brāzmas līdz 17 metriem sekundē. Valsts galējos austrumos nav gaidāmi nokrišņi.

Debesīs būs daudz mākoņu, saulainākā diena gaidāma Kurzemē. Gaiss sasils līdz +24..+29 grādiem. Valdošais būs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš, Kurzemē arī rietumu vējš.

Rīgā iespējams lietus, arī pērkona lietusgāzes. Vējš galvenokārt lēni līdz mēreni pūtīs no dienvidiem, dienvidaustrumiem. Maksimālā gaisa temperatūra +26 grādi.

Laikapstākļus ietekmē zema spiediena apgabals, valsts austrumos - anticiklona dienvidrietumu mala. Atmosfēras spiediens 1010-1015 hektopaskāli jūras līmenī.

Visā valstī spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dzeltenais brīdinājums par karstumu. Daļā Kurzemes un Vidzemes, tai skaitā Rīgā, spēkā arī brīdinājums par augstu ugunsbīstamību mežos.

Jau ziņots, ka pirmdien Kurzemes dienvidrietumos bija stipras pērkona lietusgāzes, nokrišņu daudzums Rucavā sasniedza 83 milimetrus jeb 110% no mēneša normas.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijā bija +24..+28 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 5.jūlijā bija +41 grāds Spānijā. Norvēģijas un Somijas galējos ziemeļos gaiss sakarsa līdz +34 grādiem, pārspējot rekordus. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu +2 grādi Islandē, Krievijas ziemeļos un Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu