Svētdien karstums nedaudz mitēsies

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Karsta diena. Ilustratīvs attēls
Karsta diena. Ilustratīvs attēls Foto: pexels.com

Svētdienas, 11. jūlija, rītā Latvijas debesis ir daļēji mākoņainas, un valstī līdz šim nav novēroti nozīmīgi nokrišņi. Diena būs nedaudz mazāk svelmaina.

Gaisa temperatūra saullēktā bija no +15 grādiem vietām Kurzemē un Zemgalē līdz +21 grādam Vidzemes rietumu daļā. Deviņos rītā gaiss iesils līdz +20..+24 grādiem, valsts galējos austrumos - līdz +26 grādiem.

Rīgā gaisa temperatūra saullēktā pazeminājās līdz +16 grādiem starptautiskajā lidostā un nepilniem +20 grādiem pilsētas centrā. Agrā rītā neliels mākoņu daudzums, pūš lēns dienvidrietumu vējš.

Svētdien maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no +23 grādiem Kurzemes rietumkrastā līdz +31 grādam valsts austrumu pierobežā, prognozē sinoptiķi.

Saule mīsies ar mākoņiem, atsevišķās vietās - galvenokārt valsts austrumu daļā - gaidāms īslaicīgs lietus, iespējams pērkona negaiss.

Vējš pārsvarā būs lēns.

Rīgā nav gaidāmi nokrišņi, pēcpusdienā vējš iegriezīsies no ziemeļiem. Maksimālā gaisa temperatūra +27 grādi.

Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens 1017-1020 hektopaskāli jūras līmenī.

Spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dzeltenais brīdinājums par karstumu un augstu ugunsbīstamību mežos. Valsts galējos dienvidaustrumos spēkā sarkanais brīdinājums par karstumu.

Augsta ultravioletā starojuma dēļ no plkst.11 līdz 16 nav vēlams ilgstoši uzturēties tiešos saules staros.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +25,1 grāda Liepājā līdz +32,9 grādiem Daugavgrīvā un +33,2 grādiem Dobelē.

Dobeles, Jelgavas, Skultes, Ainažu un Rūjienas novērojumu stacijā tika pārspēts 10.jūlija karstuma rekords, Skultē (Zvejniekciemā) ar +32,7 grādiem tika labots arī mēneša pirmās dekādes rekords.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 10.jūlijā bija +42 grādi Portugālē un +43 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -2 grādi Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu