VUGD izplata brīdinājumu par spēcīgu negaisu Rīgā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Negaiss
Negaiss Foto: Pixabay

13. jūlija vakarā no 22:00 līdz 01:00 Rīgā plosīsies spēcīgs pērkona negaiss ar krasām vēja brāzmām līdz 15 m/s un stiprām lietusgāzēm.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests uzsver, ka iespējama lokālu zemāko teritoriju applūšana. Braukšanas apstākļus uz ceļa var apgrūtināt pasliktināta redzamība un akvaplanēšana. Ja vien iespējams, jāmeklē patvērumu slēgtās telpās.

Jau vēstīts, ka trešdien Latvijā saglabāsies karsts laiks un augsts gaisa mitrums, dienas gaitā veidosies jauni negaisa mākoņi, prognozē sinoptiķi.

Otrdien un naktī uz trešdienu līdz plkst.1 visā valsts teritorijā spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra izsludinātais oranžā līmeņa brīdinājums par lokāliem pērkona negaisiem.

Trešdien nakts otrajā pusē un dienas pirmajā pusē tikai vietām gaidāms lietus un negaiss, bet pēcpusdienā un vakarā daudzviet prognozētas pērkona lietusgāzes. Vietumis būs ļoti stiprs lietus un lielas vēja brāzmas, lokāli iespējama vētra un krusa.

Valdošais būs lēns austrumu, dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +17..+22 grādiem, dienā tā pakāpsies līdz +28..+33 grādiem.

Rīgā gan otrdien, gan trešdien iespējams pērkona negaiss. Gaisa temperatūra naktī var noslīdēt līdz +21 grādam un trešdien paaugstināties līdz +31 grādam.

Jau ziņots, ka līdz piektdienai visā valstī spēkā sarkanais brīdinājums par karstumu līdz +34 grādiem. Daudzviet valstī spēkā arī brīdinājums par augstu ugunsbīstamību mežos.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu