Ceturtdien saule turpinās karsēt; būs mazāk nokrišņu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēki atpūšas Bastejkalna zālienā.
Cilvēki atpūšas Bastejkalna zālienā. Foto: Zane Bitere/LETA

Ceturtdien Latvijā karsēs saule, un lielākajā daļā valsts diennakts paies bez nokrišņiem.

Naktī un priekšpusdienā debesis skaidrosies, vēlāk gaidāms neliels un mainīgs mākoņu daudzums, no atsevišķiem lielākiem gubu mākoņiem lokāli līs, iespējams pērkona negaiss.

Naktī uz ceturtdienu iestāsies bezvējš, vietām veidosies migla, gaisa temperatūra pazemināsies līdz +16..+21 grādam. Dienā temperatūra sasniegs +28..+33 grādus.

Rīgā ceturtdien gaidāms sauss un saulains laiks, pūtīs lēns mainīga virziena vējš. Minimālā gaisa temperatūra naktī +21..+22 grādi, piepilsētā +18..+20 grādi. Dienā gaidāma svelme līdz +32 grādiem, par dažiem grādiem mazāks karstums būs pie jūras.

Jau ziņots, ka līdz vēlam trešdienas vakaram spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra izsludinātais oranžā līmeņa brīdinājums par lokālu pērkona negaisu ar ļoti stiprām lietusgāzēm, vēja brāzmām līdz 24 metriem sekundē un lielgraudu krusu. Savukārt līdz piektdienas vakaram visā valstī spēkā sarkanais brīdinājums par karstumu līdz +34 grādiem. Daudzviet valsts centrālajā un dienvidaustrumu daļā spēkā arī brīdinājums par augstu ugunsbīstamību mežos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu