Papildināts ⟩ Otrdien gaiss iesils līdz +26 grādiem, pārsvarā bez nokrišņiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: malinkaphoto/Shutterstock

Šodien dienā saule mīsies ar mākoņiem, savukārt gaiss iesils līdz +26 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Diena būs pārsvarā bez nokrišņiem. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, vietām piekrastē brāzmās sasniedzot 15 metrus sekundē. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +22…+26 grādiem.

Dienas vidū un pēcpusdienā ultravioletā starojuma intensitāte būs vidēja līdz augsta, tādēļ iedzīvotājiem ieteikts izvairīties ilgstoši uzturēties saulē ar atklātām ķermeņa daļām.

Rīgā būs daļējs mākoņu daudzums, bez nokrišņiem. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, un termometra stabiņš pakāpsies līdz +24…+26 grādiem.

Naktī no ziemeļiem Latviju varētu sasniegt lietus mākoņi, tāpēc Kurzemes un Vidzemes ziemeļu, kā arī vēlāk valsts centrālajos rajonos iespējams lietus.

Rīgas mežos paaugstinoties ugunsbīstamībai, izsludina dzelteno brīdinājumu

Saglabājoties sausam un saulainam laikam, arī Rīgas mežos ir paaugstinājusies ugunsbīstamība, tāpēc līdz 22.jūlijam ir izsludināts dzeltenais brīdinājums, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Patlaban tiek prognozēts, ka augsta ugunsbīstamība Rīgas mežos saglabāsies vismaz līdz trešdienai.

Izsludinātais brīdinājums nozīmē, ka iedzīvotājiem ir jābūt informētiem, ka mežos un krūmāju teritorijās ir paaugstināta ugunsbīstamība. Tāpēc cilvēkiem ir jābūt piesardzīgiem mežu un krūmāju tuvumā. Šajās teritorijās nedrīkst kurināt ugunskurus un mest zemē izsmēķus. Savukārt aizdegšanās gadījumā uzreiz jāziņo glābšanas dienestam.

Ja hidrometeoroloģiskie apstākļi ir radījuši postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības tālruņa numuru 112.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu