Ūdens temperatūra peldvietās galvenokārt nepārsniedz +21 grādu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jūrmalas pludmale lietus laikā.
Jūrmalas pludmale lietus laikā. Foto: Ieva Lūka/LETA

Lielākajā daļā upju un ezeru ūdens temperatūra pazeminājusies līdz +17..+21 grādam, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Ūdens temperatūra Gaujā sestdienas rītā ir +16..+19 grādi, Aiviekstē un Ventā +19..+20 grādi, Daugavā +19..+21 grāds, Lielupē +19..+22 grādi. Teju visās upēs ūdens ir siltāks par +15 grādiem.

Ezeros ūdens temperatūra galvenokārt noslīdējusi līdz +19..+20 grādiem.

Brāzmainā austrumu vēja dēļ pēdējā diennaktī krasi pazeminājusies ūdens temperatūra Rīgas līcī pie Daugavgrīvas - no +20 līdz +11 grādiem. Skultes ostā ūdens atdzisis līdz +15 grādiem, bet Latvijas piekrastes lielākajā daļā ūdens temperatūra jūrā ir +17..+19 grādi.

Ūdens līmenis upēs svārstās dažu centimetru robežās.

Jau ziņots, ka atbilstoši šonedēļ veiktajām peldūdens kvalitātes pārbaudēm ir noteikts aizliegums peldēties Daugavas peldvietā "Rumbula" un Limbažu novada Skultes peldvietā "Vārzas", informēja Veselības inspekcijā.

Speciālisti neiesaka peldēties arī Jelgavā, Lielupes kreisā krasta Pasta salas peldvietā, kur konstatēts augsts mikrobioloģiskais piesārņojums un ūdens kvalitāte neatbilst prasībām.

Pārējās oficiālajās peldvietās peldēties ir atļauts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu