Ilūksti skārušas spēcīgas lietusgāzes, ielas applūdušas (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Stipras lietusgāzes otrdienas, 17. augusta, rītā applūdinājušas Ilūkstes ielas. Līdz šim glābējiem Latgalē nav bijis izsaukumu saistībā ar iespējamiem negaisa radītiem postījumiem.

Šorīt Ilūkstē bija stiprs pērkona negaiss un spēcīgas lietusgāzes. Salīdzinoši īsā laikā nolija liels daudzums nokrišņu, tādēļ atsevišķas ielas pārvērtās par ūdens straumēm, bet zemākos māju pagalmos krājās ūdens.

Piemēram, Jēkabpils iela kādu brīdi izskatījās pēc mutuļojošas kalnu upes, bet tai blakus esošajā mājā, kurā darbojas veikals "Lats", pagalms strauji pildījās ar ūdeni. Līdzīgi izskatījās arī citviet Ilūkstē.

Cilvēkus pārsteidza arī spēcīgie pērkona negaisi.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Irita Slavinska apliecināja, ka lietus ūdens bija iekļuvis arī VUGD Ilūkstes depo boksā, taču tā daudzums nav bijis liels un ūdens izslaucīts laukā ar slotu palīdzību. Depo darbs nav traucēts.

Slavinska arī informēja, ka līdz šim saistībā ar lietavām Latgalē izsaukumu ugunsdzēsējiem nav bijis.

Jau ziņots, ka saskaņā ar sinoptiķu prognozēm otrdien Latvijā līs, daudzviet līs stipri, vietām valsts centrālajā un austrumu daļā nokrišņu daudzums pārsniegs 30 milimetrus.

Dažviet iespējama zemāko vietu īslaicīga applūšana. Pērkona negaiss valsts austrumu daļai var atnest arī krusu un vētru.

Galvenokārt pūtīs lēns līdz mēreni stiprs dienvidaustrumu vējš austrumu novados un rietumu, dienvidrietumu vējš citviet valstī.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +17..+21 grāds, valsts austrumos - līdz +26 grādiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Uz augšu