Trešdien vējš lauzīs kokus, gaidāms lietus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Trešdien lielākie vēja postījumi gaidāmi Latvijas centrālajā daļā, kur dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās sasniegs 17-20 metrus sekundē, prognozē sinoptiķi.

Vietām Kurzemes rietumkrastā un Ziemeļvidzemes piekrastē vēja ātrums brāzmās nedaudz pārsniegs 20 metrus sekundē, bet sagaidāms, ka visvairāk izsaukumu par vēja nolauztiem un izgāztiem kokiem glābēji saņems galvaspilsētā.

Latgalē nav gaidāmas par 16 metriem sekundē lielākas vēja brāzmas. Lielā daļā Kurzemes vējš pierims.

Kurzemē palaikam turpināsies lietus, vietām līs stipri. Valsts rietumu daļā spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dzeltenais brīdinājums par lietu - nokrišņu daudzums vietām sasniegs 25 milimetrus.

Lietus mākoņi ieradīsies arī valsts centrālajos novados, bet austrumos nav gaidāmi būtiski nokrišņi. Maksimālā gaisa temperatūra būs +16..+21 grāds.

Rīgā gaidāma dienvidu, dienvidrietumu vēja pastiprināšanās brāzmās līdz 20 metriem sekundē, brīžiem līs, gaisa temperatūra nepārsniegs +19 grādus.

Laikapstākļus nosaka ciklons, tā centrālā daļa atrodas Baltijas jūrā un Zviedrijā. Atmosfēras spiediens Kurzemē pazeminājies līdz 996-999 hektopaskāliem jūras līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Uz augšu