Ceturtdiena būs lietaina un drēgna

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ūdens piles.
Ūdens piles. Foto: Zane Bitere/LETA

26. augusta rītā daudzviet Latvijā līņā, vietumis, piemēram, apvidos valsts rietumos, lietus ir stiprs, izriet no meteorologu teiktā. 

Pēdējā diennaktī lielākais nokrišņu daudzums reģistrēts Rucavā - 75 milimetri jeb vairāk nekā 80% no mēneša normas, turklāt lielākā daļa šo nokrišņu izlija dažu stundu laikā trešdienas vakarā. Vēl lielāks nokrišņu daudzums vienā diennaktī šogad Latvijā reģistrēts tikai 5.jūlijā, kad arī tieši Rucavā nolija 83 milimetri nokrišņu.

Otrā lielākā nokrišņu summa pēdējā diennaktī ir nepilni 40 milimetri Ainažos un Mērsragā. Savukārt Latgales lielākajā daļā nav lijis nemaz.

Debesis apmākušās, pūš lēns dienvidaustrumu vējš, valsts centrālajā daļā vējš ir mērens. Gaisa temperatūra +10..+13 grādi.

Rīgā apmācies rīts, iespējams neliels lietus, gaisa temperatūra +12..+13 grādi, dienvidaustrumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu līdz desmit metriem sekundē.

Ceturtdien Latvijas lielākajā daļā saglabāsies apmācies un mitrs laiks ar maksimālo gaisa temperatūru +13..+17 grādi, prognozē sinoptiķi.

Saule uzspīdēs tikai valsts austrumu daļā un vietām Liepājas pusē. Latgalē, kā arī Sēlijas un Vidzemes austrumos gaiss iesils līdz +18..+21 grādam.

Daudzviet gaidāms neliels lietus. Pūtīs lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš.

Rīgā gaidāms neliels lietus un +14 grādi, pūtīs mērens dienvidaustrumu vējš.

Laikapstākļus nosaka ciklons ar centru pie Liepājas, kur atmosfēras spiediens pazeminājies līdz 1000 hektopaskāliem jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijā bija +12..+17 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 25.augustā bija +37..+38 grādi Itālijas dienvidos, Grieķijā, Ziemeļmaķedonijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -2..-3 grādi Skandināvijas un Krievijas ziemeļos, kā arī Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu