Augusta priekšpēdējā diena būs mēreni silta un bez būtiskiem nokrišņiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET/Jurģis Baumanis

Agrā 30. augusta rītā Latvijā debesis lielākoties ir apmākušās, dažviet izveidojusies migla, taču ievērojami nokrišņi nav novēroti. 

Debesis būs daļēji mākoņainas, vietām nedaudz īslaicīgi līs.

Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļaustrumu vējš.

Rīgā starp mākoņiem uzspīdēs saule, nav gaidāmi būtiski nokrišņi, gaisa temperatūra svārstīsies ap +20 grādiem.

Laikapstākļus ietekmē anticiklons ziemeļos un ciklons dienvidos. Atmosfēras spiediens 1015-1018 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +17 grādiem Dagdā līdz +22 grādiem Liepājā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 29.augustā bija +37..+38 grādi Grieķijā, Ukrainā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -5 grādi Alpu kalnos.

Ūdens temperatūra jūrā no septiņiem grādiem Daugavgrīvā līdz 18 grādiem Liepājā

Ūdens temperatūra jūrā Latvijas piekrastē pirmdienas rītā ir no +7 grādiem Daugavgrīvā līdz +18 grādiem Liepājā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Ilgstošā ziemeļaustrumu vēja dēļ vietām Vidzemes piekrastē noticis apvelings - krastā nonācis auksts ūdens no lielāka dziļuma. Daugavgrīvas novērojumu stacijā ūdens temperatūra pagājušās nedēļas otrajā pusē pazeminājās no +16 līdz +6 grādiem, bet Skultes ostā pēdējā diennaktī ūdens atdzisis līdz nepilniem +13 grādiem.

Arī Mērsragā ūdens temperatūra ir +13 grādi, Rojā un Kolkā - aptuveni +15 grādi.

Savukārt Ventspils un Liepājas ostā ūdens temperatūra ir attiecīgi +17 un +18 grādi.

Ezeros un lielākajā daļā upju ūdens temperatūra ir +14..+18 grādi.

Ūdens līmenis upēs galvenokārt nedaudz svārstās. Gaidāmo nokrišņu dēļ tuvākajās dienās ūdens līmenis kāps daudzās upēs Zemgalē, Vidzemē un Latgalē, bet Kurzemē tas pārsvarā pazemināsies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu