Piektdienas rītā vietām pat +16 grādi; diena būs lietaina

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

3. septembra rītā gaiss iesilis no +9 līdz +12 grādiem Latvijas austrumos, bet citviet termometra stabiņš pakāpies pat līdz +16 grādiem. 

Debesis pārsvarā mākoņainas, valsts austrumu pusē vietām īslaicīgi līst, dažviet Vidzemē - stipri.

Pūš lēns līdz mērens rietumu vējš, Vidzemes piekrastē brāzmās līdz 15 metriem sekundē.

Rīgā debesis sedz mākoņi, pūš rietumu, dienvidrietumu vējš četri metri sekundē, gaisa temperatūra +14 grādi.

Piektdien Latviju no ziemeļiem šķērsos aukstā atmosfēras fronte, kas valsts lielākajai daļai atnesīs īslaicīgu lietu, daudzviet tas būs stiprs un kopā ar lielām vēja brāzmām.

Sinoptiķi prognozē, ka vismazāk nokrišņu būs Kurzemē. Lietusgāzes vairāk skars valsts austrumu un dienvidaustrumu novadus. Lokāli iespējams pērkona negaiss ar krusu un vētru. Pēcpusdienā atmosfēras fronte atstās Latviju.

Rietumu vēju nomainīs ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, tā ātrums brāzmās daudzviet sasniegs 16-21 metru sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +13..+18 grādi, daudzviet tā gaidāma no rīta.

Rīgā īslaicīgi līs, vējš brāzmās pastiprināsies līdz 18 metriem sekundē, tas iegriezīsies no ziemeļiem, ziemeļrietumiem. Dienas otrajā pusē pārsvarā gaidāms sauss un saulains laiks. Gaisa temperatūra no rīta pakāpsies līdz +16 grādiem, diena būs par kādu grādu vēsāka.

Atmosfēras spiediens valsts ziemeļaustrumos pazeminājies līdz 1005 hektopaskāliem jūras līmenī. Pēcpusdienā no rietumiem spiediens sāks paaugstināties.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijā bija +14..+17 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 2.septembrī bija +33 grādi Spānijā, Francijā, Itālijā un Grieķijā, kā arī +36 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -3 grādi Zviedrijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu